Număr de candidaţi mai mic şi centre de examinare mai puţine

Joi, 25 Iunie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Galaţi a luat măsura, anul acesta, să micşoreze numărul centrelor de examen pentru bacalaureat, pentru sesiunea iunie-iulie, de la 14 câte au fost anul trecut, la 13, din cauza scăderii numărului absolvenţilor de liceu care s-au înscris pentru susţinerea examenelor. Reamintim că, potrivit calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen s-a efectuat până la finalul lunii mai. Anul acesta, la Galaţi doar 4.273 de absolvenţi s-au înscris pentru a susţine probele de Bacalaureat în prima sesiune din iunie-iulie. Dintre aceştia, un număr de 623 de candidaţi provin din sesiunile anterioare. IŞJ Galaţi avea în evidenţe, la începutul acestui an, 5.319 elevi de ani terminali, potenţiali candidaţi pentru examenul de Bacalaureat 2015. Potrivit declaraţiei inspectorului general adjunct Diamanta Bulai, 1718 elevi nu au promovat încă clasa a XII-a de liceu sau urmează şcoala la seral şi fără frecvenţă şi este posibil să participe la sesiunea următoare de Bacalaureat, „de toamnă”.

În momentul de faţă, cele 13 centre de examen au fost organizate după cum urmează: 10 în municipiul Galaţi şi 3 la nivelul municipiului Tecuci, la care au fost arondate două, trei sau chiar patru unităţi liceale, funcţie de numărul de candidaţi şi locaţie.

Reamintim că potrivit calendarulului examenului de bacalaureat naţional 2015, sesiunea iunie-iulie 2015, în perioada 8-26 iunie candidaţii înscrişi susţin probele de evaluare a competenţelor lingvistice (comunicare orală) şi digitale. De pe 29 iunie şi până pe 3 iulie urmează susţinerea probelor scrise stabilite. După afişarea primelor rezultate şi rezolvarea contestaţiilor (în perioada 6-9 iulie), pe 10 iulie vor fi prezentate rezultatele finale. Cea de-a doua sesiune de examene se va organiza în perioada august-septembrie 2015.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu