O inovaţie a unui întreprinzător local restartează campania Primăriei Galaţi „Fii activ. Colectează selectiv” (FOTO) Recomandat

Joi, 08 August 2019 13:09
Publicat în Eveniment

O nouă etapă aferentă proiectului pilot de colectare selectivă, lansat nu demult de Primăria municipiului Galaţi, se pare că demarează zilele acestea. La iniţiativa unui întreprinzător local, în spaţiul ocupat de platforma care deserveşte containerele de gunoi, aferentă unei asociaţii de propietari din zona Gării Centrale, a fost instalat un dispozitiv inovator.

Denumit generic „husă container pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi restricţionarea animalelor”, dispozitivul are rolul, în primul rând, de a proteja containerele contra intervenţiei oamenilor şi animalelor, în vederea distrugerii, dar şi un rol mai mult decât necesar, de a ghida sau educa cetăţeanul să colecteze selectiv gunoiul menajer acumulat în gospodărie şi pe care îl debarasează pentru a fi preluat de angajaţii de la salubritate.

O rampa cu containere protejate de husele metalice este mult mai uşor de întreţinut, gunoiul este selectat pe categorii: sticlă, metal, hârtie, plastic, iar mediul înconjurător este mai puţin afectat de deşeurile care rămâneau în urma intervenţiei persoanelor fără adăpost sau câinilor maidanezi, în cautare de hrană, spun muncitorii de la salubritate.

Reprezentanţii asociaţiei de propietari care administrează blocurile din zona unde a fost instalat primul dispozitiv tip husă metalică sunt mai mult decât încântaţi că se revine la un nivel de civilizaţie acceptabil. Curăţenia se poate pastra mult timp şi, pe perioada verii, când temperaturile sunt ridicate, mirosurile emanate din resturile împrăştiate de animale şi oamenii străzii care scotocesc prin containere, dispar, prin protecţia oferită de husele instalate.

Odată acceptat şi înţeles rolul şi necesitatea instalării unor astfel de dispozitive, oamenii nu pot fi decât mulţumiţi că doleanţele lor privind colectarea resturilor menajere sunt luate în seamă şi se speră ca aceste rezolvări să fie continue şi de durată din partea municipalităţii.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu