Pasager din microbuz străpuns de bara unui refugiu

Duminică, 10 Ianuarie 2016 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Accidentat mortal noaptea trecută la Brăila. Un tânăr, care, după cele spuse de autorităţi, este gălăţean şi are circa 26 de ani, a murit după ce microbuzul în care se afla ca pasager a fost străpuns de o ţeavă a unui refugiu de tramvai. Accidentul a avut loc pe bulevardul Dorobanţi din Brăila. Un microbz al unei firme din Focşani care făcea curse între aeroportul Otopeni şi Galaţi a intrat într-un refugiu de tramvai de pe blv. Dorobanţi. Se pare că microbuzul a derapat. O ţeavă din refugiu a intrat în microbuz şi a străpuns abdomenul unui pasager de 26 de ani, cel mai probabil din Galaţi, care stătea pe unul din locurile din spate. Tânărul nu a avut nicio şansă. A fost scos de pompieri şi urcat în maşina medicinii legale cu tot cu ţeavă. Microbuzul aparţine unei firme de transport din judeţul Vrancea şi aducea 10 persoane de la aeroportul Otopeni. În municipiul Brăila, şoferul nu a observant, cel mai probabil, un refugiu de pietoni dintr-o staţie de tramvai şi a intrat în plin în acesta. Din nefericire, refugiul era prevăzut şi cu gard metallic de protecţive, iar barele desprinse în urma impactului au pătruns în maşină. Potrivit cpt. Daniel Movileanu de la ISU Brăila, unul dintre pasageri a rămas imobilizat în scaun din cauza balustradei metalice. A murit pe loc. Alte trei personae, printre care şoferul de 41 de ani, un pasager de 38 de ani şi un copil de 15 ani, au fost duşi la spital după ce pompierii brăileni au descarcerat victimele. Zona a fost imediat izolată de mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere, pentru cercetări.
„Din primele cercetări se pare că şoferul microbuzului nu a respectat semnul de ocolire pus pe refugiul staţiei. Se fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care a avut loc accidentul“, a precizat ag. şef adj. Valentin Pantea de la Poliţia Rutieră Brăila.
Localnicii din zonă susţin că nu este prima dată când refugiul din staţia de tramvai face victime. Mai mult, ei dau vina şi pe condiţiile de muncă ale şoferilor care efectuează transport de persoane.
Ceilalţi ocupanţi ai microbuzului şi-au continuat drumul cu o altă maşină a firmei de transport. Poliţiştii brăileni continuă cercetările şi urmează a-i audia pe cei răniţi pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul. Şoferul de 41 de ani s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu