Patronul combinatului Liberty Galaţi s-a întâlnit cu Klaus Iohannis Recomandat

Marți, 11 August 2020 17:03
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut marţi, 11 august a.c., o întrevedere cu conducerea combinatului siderurgic Liberty Galaţi, delegaţia fiind condusă de Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al Gupta Family Group Alliance (GFG Alliance) şi Liberty Steel Group. 
”În cadrul întrevederii a fost abordată tema operaţiunilor grupului din România şi au fost prezentate planurile de investiţii în România ale GFG Alliance şi Liberty Steel, atât în industria de profil, cât şi în domenii conexe, respectiv dezvoltarea unor alternative la procesele tradiţionale, poluante, de producere a oţelului, precum şi producerea de „energie verde”. Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat avantajele competitive ale economiei României şi a reiterat importanţa investiţiilor semnificative, orientate pe termen lung, pentru relansarea economică şi pentru refacerea încrederii economice, mai ales în contextul actual, dominat de incertitudini şi provocări pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19”, se arată într-un comunicat al administraţiei prezidenţiale.

Patronul combinatului siderurgic de la Galaţi, Sanjeev Gupta, a prezentat perspectivele pe termen lung ale investiţiilor din România, precum şi intenţiile de dezvoltare, în parteneriat cu actorii locali, atât a capacităţilor de producţie curente, cât şi a unor capacităţi noi. De asemenea, preşedintele executiv al GFG Alliance şi Liberty Steel Group a prezentat intenţia Grupului de a-şi diversifica portofoliul de active deţinute în ţara noastră. Preşedintele României a subliniat faptul că investiţia grupului în combinatul de la Galaţi reprezintă o oportunitate importantă ca industria siderurgică din România să se dezvolte şi să atingă un nivel înalt de inovare şi a încurajat reprezentanţii GFG Alliance şi Liberty Steel Group să încheie parteneriate de afaceri benefice pentru economia românească.

Liberty Steel Group se află în topul primilor 10 producători de oţel la nivel global şi a preluat, în 2019, Combinatul Siderurgic Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu