Patru din 221 de sirene nu au "alarmat" la ultimul exerciţiu

Miercuri, 04 Octombrie 2017 17:49
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercurea aceasta, fiind prima zi de miercuri a lunii octombrie, a avut loc un nou exerciţiu de alarmare a populaţiei. Reamintim că începând cu luna august a anului 2017 , în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10.00 - 11.00, sunt acţionate , în toată ţara, sirenele de alarmare publică existente la nivel naţional.
Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat, dar şi a celor cu acţionare locală. "La ultimul exerciţiu de alrmare au fost activate 221 de sirene. Acestea au emis un semnal de prealarmare aeriană . În urma desfăşurării exerciţiului s-a constatat că patru sirene nu au funcţionat din pricina unor defecţiuni tehnice minore care urmează să fie cât mai repede înlăturate. Dintre cele patru sirene nefuncţionale trei se află în galaţi şi una la Tecuci", a precizat cpt. Cătălin Sion, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecţie a populaţiei şi bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Care este semnificaţia semnalelor de alarmare acustică a populaţiei

Semnalele de alarmare acustice a populaţiei, instituţiilor publice si operatorilor economici sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană si încetarea alarmei.Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.
1. Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a 2 secunde fiecare, cu pauză de 2 secunde între ele.
2. Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele.
3. Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 3 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 6 secunde între ele.
4. Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu