×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Patru zile de filme poloneze

 
Miercuri, 26 Martie 2014 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi în acest an, Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi invită publicul la un maraton al filmelor - Zilele Filmului Polonez - care vor avea loc în perioada 27-30 martie, la noul sediu al muzeului, unde vor putea fi urmărite producţii de excepţie în fiecare zi, începând cu ora 18.00.
Joi, prima zi a maratonului, va rula filmul "80 de milioane" (2011), o producţie bazată pe fapte reale care au avut loc la Wroclaw, în 1981 - cu puţin timp înainte de proclamarea legii marţiale, un grup format din tineri activişti ai Solidarităţii pun la punct o acţiune-fulger de retragere a 80 de milioane de zloţi din contul sindicatului deschis la Banca Naţională. În urma acestei acţiuni, va porni o cursă în care sunt implicaţi deopotrivă preoţi şi traficanţi.
În următoarea zi, vineri, 28 martie, gălăţenii vor putea urmări "Bicicleta mea" (2012), o dramă despre o familie destrămată. Atunci când Wlodek găseşte scrisoarea din care află că soţia l-a părăsit, intră în stare de şoc şi ajunge la spital. Aici, acesta e vizitat de fiul şi nepotul său, care, revoltaţi de plecarea bunicii, decid să o caute şi să o aducă înapoi.
Seara de sâmbătă a evenimentului este dedicată filmului "Joia neagră" (2011), unde vor putea fi urmărite evenimentele tragice ce au avut loc la 17 decembrie 1970 în Gdynia (proteste muncitoreşti stradale, înăbuşite apoi cu brutalitate de către armată şi miliţie). Şi acest film este bazat pe fapte reale, fiind canalizate în jurul familiei lui Brunon Drywa, un lucrător în portul Gdynia, care şi-a găsit sfârşitul pe drumul spre locul de muncă.
Duminică, ultima zi a maratonului, va rula la Muzeul de Artă Vizuală filmul "Ziua femeii" (2012), ce prezintă povestea Halinei, o casieră a reţelei de magazine Motylek, ce visează la un trai mai bun pentru ea şi fiica sa. În momentul în care i se oferă ocazia să ocupe un post important, Halina realizează că un venit crescut şi un trai mai bun au un preţ mare de plătit.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu