Pelerinaj al durerii la casa poliţistului ucis în accident

Marți, 24 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Amănunte cutremurătoare ies la iveală în urma anchetei deschise de Parchetul Galaţi după accidentul din noaptea de sâmbătă spre duminică, în urmă căruia un poliţist şi-a pierdut viaţa şi un altul a fost grav rănit în timp ce patrulau pe DN 26. Anchetatorii spun, pe surse, că 1,45 la mie era alcoolemia găsită în sângele şoferului aflat la volanul autovehicolului care a intrat în autospeciala poliţiei. Chiar şi cu şoldul sfârtecat, poliţistul supravieţuitor impactului a încercat să-i reţină pe ceilalţi 4 pasageri din maşina groazei. Aceştia au fugit de la locul accidentului dar au fost identificaţi şi acum sunt audiaţi de organele de cercetare penală. 

În acest timp, în localitatea Braniştea, rudele şi prietenii poliţistului decedat îşi strigă durerea şi se pregătesc de înmormântare. La Braniştea, comuna în care a copilărit poliţistul Ionel Baben, este jale mare. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost depus duminică seară, iar zeci de persoane au trecut să-i aducă un ultim omagiu. 

„Ce palmă mi-a dat Dumnezeu! Nu doresc nici la duşmani să păţească ce am păţit eu. El era soarele meu, iar acum a apus. Miercuri a fost la mine şi obişnuia să sune în fiecare zi, pentru că tatăl lui e la pat de doi ani. Mai bine ne lua Dumnezeu pe mine sau pe tatăl lui şi-l lăsa pe el. Are doi copii şi abia devenise bunic”, spunea plângând Victoria Baben, mama poliţistului decedat. 

Subinspectorul post-mortem Ionel Baben va fi înmormântat marţi, la Braniştea. Fiica poliţistului vrea acum să-i se facă dreptate.

„Măcar săracul tata a trăit să se vadă bunic. Este îngrozitor ce s-a întâmplat”, spunea încă în stare de şoc Maria Pavaluc. 

Starea de sănătate a agentului Dorin Chiper s-a ameliorat. El se află în continuare internat la Spitalul de Urgenţă din Galaţi sub supraveghere medicală şi psihologică. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu