Percheziţii de amploare, în Galaţi, ale inspectorilor fiscali din Germania Recomandat

Joi, 12 Septembrie 2019 16:08
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 100 de poliţişti specializaţi în cercetarea infracţiunilor economice, criminalişti şi luptători de acţiuni speciale au acţionat, împreună cu investigatori fiscali germani, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Persoanele vizate sunt bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală pe teritoriul statului german.

În acest context, pe data de 11 septembrie 2019, echipe comune de anchetă, formate din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Cluj şi inspectori fiscali germani din cadrul Autorităţii Fiscale din Nürnberg Sud - Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, au efectuat 20 de percheziţii, ca urmare a extinderii cercetărilor într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală, de către cetăţeni români pe teritoriul Germaniei. Activităţile s-au derulat pe raza judeţelor Galaţi, Cluj şi Bihor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. În urma acestora, au fost identificate şi ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile, telefoane mobile, laptopuri, tablete, precum şi alte dispozitive electronice - bunuri ce pot servi ca mijloace de probă.

În cauză, sunt cercetate 70 de persoane pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plăţii T.V.A., în cadrul căruia au fost utilizate societăţi comerciale de tip „firmă fantomă” din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia şi Austria. Prejudiciul creat statului german, prin săvârşirea acestor fapte, este de aproximativ 21.300.000 de euro, în cauză fiind dispuse măsuri asigurătorii pentru recuperarea prejudiciului. Activităţile s-au derulat cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, precum şi al poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Oradea şi Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu