Percheziţii de amploare, în Galaţi, la contrabandişti de ţigări Recomandat

 
Vineri, 31 Mai 2019 15:51
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia judiciară din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Galaţi, sub supravegherea procurorilor din Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, au pus în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată.

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele persoanelor cercetate, şi la locul de muncă al acestora, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 17.630 ţigarete de contrabandă (1.763 pachete). Vineri, 31 mai 2019, faţă de cinci persoane cercetate în stare de reţinere, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile. 

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, inculpata Carp Alina, persoană cu cetăţenie română şi moldoveană, în perioada martie – mai 2019, împreună cu o altă persoană, beneficiind de sprijinul inculpatului Ivanovici – Burcă Mihai, au colectat ţigări provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat la locuinţa acestuia, situată în municipiul Galaţi, iar ulterior le-au transportat în Piaţa Micro 17 unde au procedat la comercializarea bunurilor către public. În aceeaşi cauză, organele judiciare efectuează urmărirea penală faţă de inculpaţii Gheorghiţă Antonel – Dănuţ şi Mitache Valentin. Aceştia, în perioada martie – mai 2019, în calitate de operator dană şi respectiv docher în cadrul unei societăţi comerciale, au colectat de la echipajele navelor sub pavilion străin, care efectuau operaţiuni portuare în incinta Portului Mineralier Galaţi, ţigări de diferite mărci, bunuri sustrase controlului vamal, pe care ulterior le transportau la domiciliul lor în scopul revânzării.

Totodată, organele de urmărire penală au reţinut că inculpatul Dabija Alexandru, beneficiind de ajutorul fiicei sale, a colectat din Piaţa Micro 17, de la mai multe persoane de cetăţenie moldoveană sau cu dublă cetăţenie, ţigări despre care cunoştea că provin din contrabandă, pe care ulterior le-a transportat şi le-a vândut la locuinţele sale din municipiul Galaţi şi comuna I.C. Brătianu din judeţul Tulcea.

Această activitate infracţională a produs un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 20.000 lei, în urma cercetărilor urmând să se stabilească întinderea totală a acestuia în vederea luării măsurilor legale de recuperare a pagubei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu