Percheziţii la deţinătorii de arme

Marți, 14 Iulie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii au efectuat şapte percheziţii domiciliare la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. S-au ridicat două arme letale şi trei neletale, precum şi muniţie letală, iar un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore. 

Sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat şapte percheziţii la locuinţele unor persoane din judeţele Galaţi şi Ilfov, bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme letale şi două neletale, precum şi muniţie letală. „De asemenea, poliţiştii au descoperit o arma neletală de autoapărare, cu proiectil de cauciuc, care nu era păstrată în ladă metalică, conform prevederilor legale. Proprietarul a fost sancţionat contravenţional cu 5.000 lei şi se efectuează demersurile legale în vederea anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor neletale.

Un bărbat, de 52 de ani, din Galaţi, a fost reţinut pentru 24 de ore şi s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de acesta sub control judiciar, iar alt bărbat, de 29 de ani, din Galaţi, este cercetat în stare de libertate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, a precizat Ştefan Gohoreanu, de la IPJ Galaţi. La acţiune au participat poliţişti ai Institutului Naţional de Criminalistică, luptători ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul IGPR şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu