Percheziţii la traficanţii de droguri din Galaţi şi alte trei judeţe Recomandat

 
Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 13:11
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Iaşi au pus în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţelor Iaşi, Neamţ, Galaţi şi Timiş, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2022, mai mulţi inculpaţi de pe raza oraşului Târgu Frumos, judeţul Iaşi au comercializat droguri de mare risc, droguri de risc şi substanţe cu efecte psihoactive consumatorilor de astfel de substanţe de pe raza jud. Iaşi. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea a 12 inculpaţi şi, la data de 25.11.2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi a dispus arestarea preventivă a 10 inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de doi inculpaţi.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Timişoara, B.C.C.O. Galaţi, B.C.C.O. Bacău, Poliţia Oraşului Târgu Frumos, I.T.P.F. Iaşi şi jandarmilor din cadrul din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Iaşi, Galaţi şi Timiş.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu