Permise auto cumpărate ani la rând cu mii de euro în Galaţi Recomandat

Joi, 16 Iunie 2022 14:43
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciile Judeţene Anticorupţie Braşov şi Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov şi cu sprijinul Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Braşov, Galaţi şi Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, au pus în executare, la data de 15.06.2022, 6 mandate de percheziţie domiciliară, la imobilele unor persoane fizice şi societăţi, mai exact 5 mandate pe raza judeţului Braşov şi unul pe raza  judeţului Galaţi, urmate de 14 mandate de aducere a suspecţilor, la sediul structurii de parchet menţionate.
"Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 - 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor şcoli de şoferi, dar şi cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, îşi stabileau reşedinţa pe o perioadă de un an în judeţul Braşov, cu scopul de a parcurge cursurile unor şcoli de şoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obţine permisul de conducere în mod fraudulos.
Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu-zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaţilor răspunsurile corecte.
Sumele de bani oferite de cei care doreau să obţină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2500 - 5000 de euro pentru fiecare permis obţinut.
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals intelectual, cumparare de influenţă şi trafic de influenţă, în legătură cu obţinerea permiselor de conducere auto.
În cauză, pentru un număr de 6 suspecţi, au fost emise ordonanţe de reţinere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă  Tribunalul Braşov pe o perioadă de 24 de ore.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", informează Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu