Permisele de pescuit online se eliberează acum fără probleme ale sistemului Recomandat

Sâmbătă, 25 Mai 2019 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După câteva luni de aşteptare, sistemul online de emitere a permiselor de pescuit recreativ pentru Marea Neagră şi pentru fluviul Dunărea cu braţele sale şi habitatele piscicole naturale necontractate de asociaţiile de pescari recreativi a devenit funcţional începând cu data de 08 mai 2019. Mai bine de o săptămână după această dată, permisele au fost eliberate destul de greu din cauza suparsolicitării sistemului. În prezent nu mai sunt probleme majore de funcţionare, iar pescarii pot accesa pagina de internet https://permisepescuit.anpa.ro/ pentru a obţine permisul ANPA.

27Permise site

Etapele obţinerii permisului de pescuit recreativ

1. Se accesează adresa www.anpa.ro şi se apasă butonul „Solicitare Permis Pescuit Recreativ”
2. În pagina afişată se apasă butonul „Română” şi apoi se apasă butonul „Obţine permis”
3. Se citeşte mesajul afişat şi după ce se ia la cunoştinţă, se apasă butonul „Următor”
4. Solicitantul permisului selectează din lista aflată în primul câmp din stânga, judeţul de domiciliu. Apoi introduce de la tastatură CNP-ul în câmpul din mijloc şi adresa de domiciliu în câmpul din dreapta. După verificarea datelor introduse, se apasă butonul „Următor”. Nu se vor folosi diacritice în câmpul aferent „Adresa de domiciliu”
5. Solicitantul permisului îşi introduce de la tastatură numele în câmpul din stânga şi prenumele în câmpul din dreapta. După verificarea datelor introduse, se apasă butonul „Următor”. Nu se vor folosi diacritice în câmpurile aferente „Nume” şi „Prenume”
6. Din listă se selectează tipul de permis dorit: pentru pescuit în „Dunăre cu braţele sale şi zone necontractate” sau pentru pescuit în „Marea Neagră”. După verificarea tipului de permis selectat, se apasă butonul „Următor”
7. Se citeşte mesajul afişat şi după ce se ia la cunoştinţă, se bifează în dreptul mesajului „Sunt de acord” şi se apasă butonul „Următor”
8. Solicitantul verifică datele introduse şi dacă acestea sunt corecte apasă butonul „Următor”
9. Permisul a fost emis. El poate fi printat sau descărcat ca fişier pdf în calculator/smartphone.

În plus, începând cu data de 24 mai 2019 a devenit funcţional sistemul online de emitere a permiselor de pescuit recreativ pentru habitatele piscicole naturale contractate de asociaţiile de pescari recreativi. Acest decalaj de termene a survenit în vederea asigurării funcţionalităţii sistemului online de eliberare a permiselor de pescuit recreativ şi este justificat de evitarea suprasolicitării sistemului ca urmare a unui număr prea mare de solicitări simultate, ce pot duce la blocarea sistemului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu