Peste 1.000 de gălăţeni au viroze şi pneumonii Recomandat

Joi, 19 Noiembrie 2020 15:27
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În ultima săptămână de raportare a situaţiei epidemiologice la nivelul judeţului Galaţi, săptămâna 09-15 noiembrie, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, s-au înregistrat 931 de persoane care au viroze respiratorii. Cele mai multe cazuri se înregistrează la categoria de vârstă 5-14 ani, unde sunt 265 de cazuri. 30 de persoane au necesitat internarea din pricina virozelor respiratorii care s-au complicat, cele mai multe internări înregistrându-se la categoria de vârstă 0-1 an şi 5-14 ani, la fiecare dintre aceste categorii de vârstă fiind câte 11 internări.

În acelaşi interval de timp, potrivit aceleiași raportări, s-au înregistrat şi 44 de persoane care au fost diagnosticate a avea pneumonii. Cele mai multe cazuri, 12, fiind aici înregistrate la categoria de vârstă peste 65 de ani. Nu s-au înregistrat în acest interval de timp decese dn cauza pneumoniilor. La fel, nu s-au înregistrat nici cazuri de gripă până acum în judeţ.

Încă 16.920 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Galaţi

Este vorba despre vaccinul antigripal trimis prin Ministerul Sănătăţii către Direcţia de Sănătate Publică pentru campania naţională de imunizare antigripală a categoriilor la risc. „A sosit a treia tranşă de vaccin antigripal, 16.920 de doze, acestea sunt distribuite către medicii de familie“, a precizat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Până acum, în total, judeţul Galaţi a primit prin Ministerul Sănătăţii, 44.920 de doze de vaccin antigripal, deşi catagrafierea inițială, necesarul de doze în judeţ, ar fi de circa 100.000 de doze. Ar mai urma să ajungă şi o a patra tranşă de vaccin. Cea mai bună formă de protecție împotriva afecţiunilor de sezon, a celor respiratorii, rămâne vaccinarea antigripală.

În categoriile care beneficiaază de vaccinare gratuită se află cadrele medicale, cadre ale MApN, personal de îngrijire, bolnavi cronic și beneficiari din centrele de îngrijire.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu