Peste o mie de amenzi pentru parcatul pe trotuar şi pe spaţiul verde

 
Joi, 11 Ianuarie 2018 15:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul Planului de măsuri – „Parcarea 2017”, privind circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, plan pe care Poliţia Locală Galaţi la derulat în perioada februarie - decembrie 2017, poliţiştii locali au aplicat un număr de 1.668 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 77.794 lei. Cele mai multe amenzi, în număr de 1.187, au fost date pentru parcarea autovehiculului pe trotuar şi parcarea autovehiculului pe spaţiul verde, respectivii conducători auto fiind sancţionaţi în conformitate cu prevederile HCL 79/2002.
“În cadrul acestui plan amplu şi în baza unei planificări riguroase, fiecare bulevard, stradă şi cartier, au fost verificate de poliţiştii locali de la rutieră şi ordine publică. Astfel, în perioada februarie – decembrie 2017 s-a dublat numărul de amenzi aplicate. Totodată, au fost constatate şi două infracţiuni de blocare a circulaţiei pe drumurile publice, ambele înaintate pentru cercetări la Poliţia Naţională. Aceste activităţi vor continua şi în acest an, tot în baza unui plan de măsuri asemănător care se va derula în perioada martie – noiembrie 2018”, a declarant Petrică Hahui, director general, Poliţia Locală Galaţi.
Referitor la Planul de măsuri – „Hibernal”, demarat la nivelul Poliţiei Locale Galaţi în luna decembrie 2017, poliţiştii locali au identificat un număr de 48 de oameni ai străzii. Dintre aceştia 20 au fost internaţi, alţi 26 refuzând internarea. Planul de măsuri „Hibernal” se va derula până în martie 2018. Dacă situaţia o va impune, Poliţia Locală Galaţi este pregătită să intervină în teren cu un total de 133 poliţişti locali de ordine publică şi siguranţă rutieră şi 19 autoturisme de serviciu.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu