Poligonul de la Smârdan se modernizează Recomandat

Joi, 12 Decembrie 2019 13:23
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poligonul de tragere de la Smârdan va beneficia de un upgrade important. În acest sens, Compania Naţională Romtehnica a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice - SICAP o licitaţie restrânsă, împărţită în două loturi, pentru achiziţia a două poligoane de tragere: de tip 2 şi de tip 3.

Poligonul de tip 2 este destinat poligonului aparţinând Unităţii Militare 02050 Babadag, judeţul Tulcea, şi are o valoare estimată de 14.405.042 lei. Al doilea lot, adică Poligon de tragere de tip 3, este destinat Poligonului Smârdan, judeţul Galaţi, adică Unităţii Militare 02468 Smârdan, cu o valoare estimată de 29.500.000 lei, adică peste 6 milioane de euro.

Poligonul de tragere "Smârdan" se află în partea de sud a judeţului Galaţi, la 15 kilometri de municipiul Galaţi, pe teritoriul comunei Smârdan, a fost înfiinţat în 1951 şi are o suprafaţă de aproape 10.000 de hectare. Aici se poate asigura cazarea pentru sute de militari. Acest poligon este omologat pentru exerciţii ale infanteriei, tancurilor, trupelor chimice, precum şi trageri ale aviaţiei. În ultimii ani, la Smârdan s-au derulat exerciţii militare multinaţionale de mare amploare.

Sursa foto: George Nica

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu