Poliţia Locală a aplicat amenzi pentru lucrările de pe strada 9 Mai

Luni, 28 August 2017 08:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Locală a reacţionat după semnalarea, în ziarul nostru (http://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/strada-si-trotuare-distruse,-autoritatile-se-fac-ca-nu-vad.html) a problemei legate de lucrările care au distrus strada 9 Mai, lucrări de decopertare a carosabilului şi trotuarului, lăsate neastupate timp de aproape o lună, spre disperarea şoferilor dar şi pietonilor care trec zilnic pe acolo, la care se adaugă şi ocuparea trotuarului şi spaţiului verde cu moloz şi alte materiale de construcţii. Potrivit instituţiei, “poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au efectuat o serie de verificări încă din luna iulie. Astfel, oamenii legii s-au deplasat pe strada amintită unde au constatat că în diverse puncte sunt deschise şantiere de lucru. Într-unul dintre cazuri, acolo unde s-a semnalat că sunt depozitate pe domeniul public mai multe materiale de construcţii şi deşeuri rezultate în urma decopertării trotuarului, s-a dispus executantului lucrărilor ridicarea acestora. Având în vedere că firma are contract cu Serviciul Ecosal, deşeurile au fost ridicate chiar în ziua respectivă, 25 iulie 2017. Menţionăm că în urma controalelor s-a constatat că firma care execută lucrări pentru extindere reţea, branşament gaze naturale şi post reglare măsură, deţine autorizaţie de construire. Având în vedere că în perioada imediat următoare în zonă, pe domeniul public, au reapărut materiale de construcţii şi deşeuri, executantul lucrării a fost sancţionat în conformitate cu prevederile HCL 307/2006, art.1, lit. n, cu amendă în sumă de 500 lei. De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcţii verifică în această perioadă toate autorizaţiile de construire din zona amintită. La finalul lucrărilor, care trebuie să se încadreze în autorizaţiile emise, organizările de şantier trebuie desfiinţate iar terenul trebuie adus la forma iniţială”.
Totuşi, până la finalizarea verificărilor agenţilor de la Serviciul Disciplina în Construcţii, ca prin minune, şanţul care traversa carosabilul de pe strada 9 Mai a fost acoperit ca prin minune cu asfalt (o reacţie care, însă, nu a fost aplicată şi pentru acoperirea şanţului de pe trotuar, care a rămas acoperit doar cu pământ şi nisip – lucru ce face imposibilă circulaţia pe acel trotuar).
Totuşi, este de scurtă durată bucuria şoferilor care circulă zilnic pe 9 Mai şi care nu îşi mai distrug maşinile în şanţul transversal, căci, potrivit Poliţiei Locale, în zonă sunt emise mai multe autorizaţii pentru alte lucrări viitoare. Rămâne de văzut câte luni vor rămâne descoperite şi viitoarele lucrări, până când Poliţia Locală să se sesizeze şi să ia măsuri împotriva celor care au impresia că deţin toată strada şi o pot distruge după bunul plac, deşi vorbim de o arteră pentru modernizarea căreia, reamintim, în urmă cu patru ani, s-au cheltuit 700.000 de lei din bugetul local.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu