Poliţia Locală este pregătită pentru Serbările Galaţiului

 
Luni, 27 Noiembrie 2017 15:33
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul municipiului Galaţi, şi în acest an, Poliţia Locală va acţiona în perioada 29 noiembrie – 04 decembrie 2017, cu efective sporite, formate din poliţişti locali de ordine publică, siguranţă rutieră, intervenţie rapidă, control comerţ şi protecţia mediului, care vor interveni în toate zonele oraşului unde se desfăşoară evenimente cultural-artistice şi religioase.
La acţiunile organizate în acest an în cadrul evenimentului „Zilele Galaţiului 2017”, în dispozitiv vor fi 35 de echipaje de siguranţă rutieră, 32 de echipaje de ordine publică, 16 echipaje de control comerţ, nouă de intervenţie rapidă şi un echipaj de la Protecţia Mediului.
Oamenii legii vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică; fluidizarea traficului rutier; devierea traficului rutier pe rute ocolitoare; interzicerea accesului autovehiculelor neautorizate în zona restricţionată; prevenirea opririlor, staţionărilor şi parcărilor neregulamentare în imediata apropiere a barierelor de restricţie; îndrumarea comercianţilor de mărfuri să parcheze în locurile special destinate autovehiculelor pentru transport marfă; interzicerea comerţului stradal neautorizat din zonă; prevenirea furturilor din buzunare, genţi şi poşete în rândul participanţilor, cât şi a bunurilor expuse la vânzare; identificarea persoanelor aflate în stare de ebrietate şi/sau recalcitrante, predispuse la provocarea de scandal. Patrula de la Serviciul de Protecţie a Mediului va verifica starea de salubrizare în zona de comerţ.
La manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, pe linie de ordine publică şi siguranţă rutieră, Poliţia Locală va avea dispozitive la Catedrala Arhiepiscopală, Cimitirul “Eternitatea” şi Prefectura Judeţului Galaţi.
De 1 Decembrie, Poliţia Locală va participa la defilare cu două plutoane (un pluton al Serviciului de Intervenţie Rapidă şi un pluton de ordine publică). Şi în acest an, la defilarea de Ziua Naţională a României, plutoanele Poliţiei Locale vor fi însoţite şi de garda-drapel. Din 2015 instituţia de ordine şi siguranţă publică deţine Drapelul Unităţii.
De asemenea, la evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României, Poliţia Locală Galaţi va fi prezentă cu o parte din mijloacele tehnice din dotare (două autospeciale ale Serviciului de Intervenţie Rapidă, doua autospeciale de ordine publică şi două autospeciale ale Serviciului de Siguranţă Rutieră).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu