Poliţia Locală începe "antrenamentul" pentru Serbările Galaţiului

 
Vineri, 24 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După procedura de selecţie care a avut loc la nivelul Poliţiei Locale Galaţi, în vederea desemnării celor 20 de persoane care s-au înscris în Programul de Voluntariat, pe data de 30 noiembrie 2017, va avea loc o instruire a acestora, la şedinţă urmând să fie prezenţi şi poliţiştii locali care vor fi în dispozitiv la Serbările Galaţiului şi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. "Trebuie precizat că, primii voluntari de la Poliţia Locală Galaţi desemnaţi de o comisie alcătuită din personalul de conducere al instituţiei, sunt gălăţeni de vârste diferite şi care provin din toate mediile sociale (studenţi, elevi, salariaţi, şomeri, pensionari). De menţionat că, după repartiţia la structurile din cadrul Poliţiei Locale, voluntarii au fost preluaţi şi instruiţi în funcţie de domeniul de activitate în care vor activa pe perioada voluntariatului (ordine publică, siguranţă rutieră, control activităţi comerciale, mediu, disciplina în construcţii şi intervenţie rapidă)", se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi.
„Proba de foc pentru voluntarii Poliţiei Locale Galaţi va fi în perioada 30 noiembrie – 03 decembrie 2017, deoarece vor participa la măsurile de ordine publică, siguranţă rutieră, control comerţ şi protecţia mediului, împreună cu poliţiştii din patrulele care vor acţiona cu prilejul Serbărilor Galaţiului şi Zilei Naţionale a României. Am ales această perioadă deoarece este una aglomerată, cu multe activităţi la nivelul municipiului Galaţi, iar voluntari vor putea astfel să îşi facă o imagine completă despre rolul Poliţiei Locale la nivelul comunităţii şi modul de intervenţie al oamenilor legii. În noua lor calitate, voluntarii vor putea acţiona în limitele date de lege şi doar alături de poliţiştii locali”, a declarat Petrică Hahui, director general Poliţia Locală Galaţi.
"Reamintim că, pe perioada voluntariatului zece dintre cei selecţionaţi vor acţiona pe ordine publică, la cele cinci secţii de Poliţie Locală, doi la siguranţă rutieră, doi la intervenţie rapidă, iar restul de şase voluntari au fost repartizaţi la serviciile specializate de la nivelul instituţiei: control activităţi comerciale, mediu şi disciplina în construcţii.
Pe perioada voluntariatului, persoanele selecţionate, vor avea o legitimaţie dată de Poliţia Locală, vor purta o vestă inscripţionată şi vor acţiona doar în subordinea poliţistului local. Voluntarii vor fi evaluaţi trimestrial iar dacă va exista eficienţă, numărul acestora va creşte", informează Poliţia Locală Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu