Poliţiştii gălăţeni au controlat 30 de trenuri de călători şi de marfă

Vineri, 15 Noiembrie 2019 16:07
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 13-14 noiembrie 2019, poliţiştii gălăţeni din cadrul structurilor de transporturi, ordine publică, rutieră şi investigarea criminalităţii economice au participat la o acţiune organizată la nivel european, intitulată ”Rail Action Day” – 24 Blue”, în scopul protejării cetăţeanului şi asigurării integrităţii infrastructurii critice. 

Acţiunea, care a vizat, în principal, prevenirea şi combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant), dar şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase, s-a desfăşurat în staţii şi triaje feroviare, în trenuri de persoane şi marfă, precum şi în centrele de colectare materiale feroase şi neferoase. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 127 de persoane şi au fost verificate 12 staţii şi triaje feroviare, 25 de trenuri de persoane şi 5 trenuri de marfă, precum şi 26 de puncte de colectare deşeuri metalice.

Controalele s-au finalizat cu aplicarea a 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 36.000 de lei, precum şi confiscarea a 82 kg. de plumb. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi Serviciul de Imigrări al Judeţului Galaţi. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu