Populare cu 1.000 kg de peşte la Canalul Magistral Lunca Recomandat

Vineri, 20 Noiembrie 2020 12:26
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Galaţi a făcut o nouă populare cu peşte la Canalul Magistral Lunca. Operaţiunea s-a desfăşurat miercuri, 18 noiembrie 2020, şi s-a soldat cu popularea cu aproximativ 1.000 de kg de peşte din speciile caras, ciortănică.

„Conform contractului de cesionare, AJVPS Galaţi trebuie să facă popularări anuale. Anul acesta am populat Canalul Magistral Lunca, iar anul trecut am făcut populare în Siret, dar şi în Canalul Lunca şi, în 2018, am populat Prutul. Aceste populări s-au făcut din sponsorizări, cea de miercuri fiind posibilă cu sprijinul firmei Orest Agro şi al Institutului de Cercetări Piscicole“, ne-a declarat directorul AJVPS Galaţi, Adrian Alexandru.

Acesta ne-a mai declarat că s-a procedat la reviziurea planului de management al resursei piscicole din judeţul Galaţi deoarece se doreşte creşterea numărului de permise de pescuit recreativ eliberate de AJVPS Galaţi de la 5.005 permise în prezent, la 8.000 de permise începând din 2021.

De asemenea, AJVPS Galaţi face demersuri susţinute pentru a putea elibera permise de pescuit recreativ şi pentru Dunăre, în prezent, pescarii care doresc să obţină permis de pescuit pentru Dunăre o pot face doar pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu