Porţi Deschise pentru cei mici şi Cupa Presei la tir, pentru cei mai mari

Vineri, 25 Martie 2011 05:44
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Prilej de bucurie pentru cei mai mici dintre gălăţeni, care au dat năvală în parcarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, pentru a vedea de aproape cum şi cu ce lucrează poliţiştii, fie că e vorba despre cei de la Poliţia de Proximitate, de la Serviciul Criminalistic ori de la Poliţia Rutieră. Grupurile de copii s-au putut plimba vreme de câteva ore printre standurile unde erau prezentate „mijloacele muncii” poliţiştilor - arme, echipamente radar şi de supraveghere a traficului rutier, autospeciale pentru intervenţii - şi au făcut cunoştinţă şi cu câţiva dintre partenerii patrupezi ai echipelor de intervenţie - câinii poliţişti.
În ce-i priveşte pe cei mai mari dintre vizitatorii poliţiştilor, jurnaliştii, aceştia şi-au putut arăta măiestria (sau umanismul) la Cupa Presei la tir, schimbând, unii pentru prima oară, pixul cu pistolul. Şi nu cu „tradiţionalul” Carpaţi de calibru 7,65, ci cu modernul Glock de 9 milimetri. Şi cum orice competiţie trebuie să aibă şi câştigători, aceştia au fost, în ordine descrescătoare a performanţei, Angela Ribinciuc (Viaţa Liberă) - locul I, Adrian Obreja (Adevărul de Seară) - locul II şi Bogdan Dimofte (tot Adevărul de Seară) - locul III. Cât despre „premiul pentru umanitate”, acesta a revenit Emanuelei Turcu, aceasta dovedindu-se cea mai miloasă dintre trăgători.

Poliţiştii tecuceni au sărbătorit în avans

La nivelul municipiului Tecuci au avut loc pe data de 24 martie o serie de activităţi premergătoare zilei în care esta fi marcată împlinirea a 189 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române. Punctul de atracţie al manifestărilor de scurtă durată a fost acţiunea organizată de Departamentul de Intervenţii Rapide perin demonstraţia de răpire a unei persoane. Referitor la acţiunea punctuală destinată Zilei Poliţiei Române, cms. şef Ionel Flechea, adjunctul şef al Poliţiei Tecuci, ne-a informat: „Datorită crizei financiare prin care trecem, sărbătorim Ziua Poliţiei Române prin muncă. Am avut o scurtă acţiune împreună cu D.E.P.I.R. Galaţi şi cam atât. În anii anteriori activităţile erau mai ample, cu concursuri de tir, însă, cum nu avem poligon omologat, ne-am limitat la activităţi minore. Cu acest prilej doresc tututror colegilor multă sănătate, împliniri pe plan profesional, cele bune pentru familie şi un tonus în concordanţă cu vremea de afară”.
Nici Poliţia Rutieră nu a stat deoparte, iar în acest sens cms. şef, Ionel Cîlici, şeful Poliţiei Rutiere Tecuci ne-a precizat: „Poliţia Rutieră sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române prin desfăşurarea de activităţi cu efective mărite, prezenţa observabilă în trafic, atât în Municipiul Tecuci, cât şi în mediul rural. Ne dorim ca în această perioadă să nu înregistrăm niciun eveniment rutier din partea partenerilor la trafic. În această importantă zi dorim tuturor poliţiştilor sănătate şi împliniri deosebite pe plan profesional”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu