POS la tarabele din Piaţa Centrală, de săptămâna viitoare Recomandat

Joi, 12 Septembrie 2019 13:40
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor putea, începând de săptămâna viitoare, să îşi achite cumpărăturile făcute la piaţă şi cu cardul. Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România, plata cu cardul va fi posibilă, din 19 septembrie 2019, în Piaţa Centrală din Galaţi.

"Iniţiativa are drept scop principal alinierea comerţului la standarde europene Smart şi îşi propune să găsească un numitor comun între tendinţa în creştere în rândul consumatorilor de a mânca mai sănătos şi de adopta un stil de viaţă ce include o alimentaţie bogată în fructe, salate şi legume şi susţinerea fenomenului «eat local» - consumul de produse de la producătorii locali. Astfel, dotarea Pieţei Centrale din Galaţi cu opţiunea de de a plăti cu cardul va contribui la creşterea vânzărilor de produse ale producătorilor agricoli", spun reprezentanţii Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România.

Proiectul, despre care Monitorul de Galați a relatat la începutul lunii iulie a acestui an în articolul "În pieţele agroalimentare din Galaţi se va putea plăti cu cardul", este dezvoltat de Mastercard şi Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR), în parteneriat cu Patria Bank, şi beneficiază de susţinerea Primăriei municipiului Galaţi.

Plata cu cardul la piaţă a fost lansată în iunie 2019, într-un program pilot, în Piaţa Cibin din Sibiu. Dotarea Pieţei Cibin cu POS-uri este rezultatul experimentului desfăşurat de Mastercard în anul 2015, când a fost instalat în premieră un POS într-o piaţă din România, în Piaţa Hala Traian din Bucureşti, şi a fost primit favorabil atât de consumatori, cât şi de producători.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu