Pregătiri în toi pentru Bobotează, în Galaţi şi Brăila Recomandat

Vineri, 04 Ianuarie 2019 17:10
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Brăila, încă de vineri dimineaţă, muncitorii Primăriei făceau curat în zona verde unde este amplasată scena.

boboteaza braila scena

Mai întâi s-a curăţat zona verde şi apoi au fost aduse butoaiele în care va fi agheasma. "Patru butoaie sunt. Le aşezăm aici, le verificăm garniturile la robineţi şi apoi le decorăm cu cetină. La curăţenie aici am început de la şapte dimineaţa", spunea un muncitor.

boboteaza braila curat

"În fiecare an organizăm Boboteaza aproape de Dunăre şi urmează ca la sfârşitul slujbei să sară şi cei care recuperează crucea. Am pregătit scena, se amenajează butoaiele cu apă sfinţită şi, cu siguranţă, ca în fiecare an vom avea un număr record de participanţi", spune Marian Dragomir, primarul Brăilei.

boboteaza braila butoaie urcate

Cele patru butoaie au o capacitate de 4.000 de litri. Acum au fost montate, verificaţi robineţii şi garniturile şi apoi decorate cu cetină de brad prinsă cu sârmă.

boboteaza braila butoaie

În Galaţi, două cruci din gheaţă, ce vor fi montate pe scena ce urmează a fi ridicată pe Faleza Superioară a Dunării, unde vor fi amplasate şi 12 butoaie cu agheasmă, sunt gata pregătite. Se află în depozitul frigorific al unei societăţi unde de 10 ani sunt făcute Crucile Bobotezei. "Au cam 1,50 înălţime şi o lăţime de 10-15 cm. A durat cam 498 de ore la -18 grade Celsius îngheţarea lor. Le verificam să vedem dacă nu au prins aer că să nu pocnească", a spus Gheorghe Popa, muncitor.

boboteaza galati cruce

Duminică dimineaţă se vor finaliza în ambele oraşe pregătirile, ultima etapă constând în aducerea crucilor de gheaţă şi umplerea butoaielor cu apa ce urmează a fi sfinţită. La Brăila deja se sţie că şapte bărbaţi vor sări în apă Dunării după Crucea Bobotezei, în Galaţi duminică dimineaţă se va află numărul celor care vor trece controlul făcut de echipajele Ambulanţei şi care vor primi acceptul să sară în apă Dunării după Crucea Bobotezei.

Citeşte pe aceeaşi temă şi Boboteaza închide Faleza Superioară

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu