Prima şcoală din Galaţi reabilitată cu bani europeni

Luni, 26 Martie 2018 16:10
Publicat în Eveniment

Primăria Municipiului Galaţi a semnat, luni, 26 martie 2018, contractul de finanţare ”Anvelopare unităţi de învăţământ” pentru Şcoala Gimnazială nr. 3 din cartierul Dunărea, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Obiectivul acestei investiţii îl reprezintă creşterea performanţei energetice a imobilului, astfel că şcoala va beneficia de reabilitare şi anvelopare cu bani europeni și va fi dotată cu centrală termică. Pe lângă acestea, vor mai fi executate şi alte lucrări ce vizează: izolarea termică a pereţilor, înlocuirea uşilor şi a ferestrelor, hidroizolaţii la copertine, 72 de panouri fotovoltaice plus reabilitarea aleilor şi trotuarelor. 
”O dată e vorba de reducerea consumului specific de energie şi în al doilea rând e vorba de reducerea emisiilor de carbon, cei doi parametrii care ne interesează şi care vor fi monitorizaţi după finalizarea proiectului”, a declarat managerul de proiect care a mai spus că ”Din economiile pe care Primăria Municipiului Galaţi le va realiza pentru consumul de energie va putea face alte investiţii pentru şcoală, în contextul actual în care resursele publice sunt destul de reduse”.
Licitaţia pentru anveloparea Şcolii Nr. 3 a fost câştigată de asocierea SC Dreams Riviera SRL - SC Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL - SC Romsit Construct SRL, cu lider de asociere Dreams Rivier. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.915.211 lei, iar durata de implementare este de 22 de luni.
Alte şcoli pentru care a fost deja finalizată licitaţia sunt: Şcoala nr. 22 şi 40. Pentru Şcoala Nr. 22 licitaţia a fost câştigată de asocierea SC Moviland Met SRL - SC Proconstrid SRL - SC Muşat SRL, iar contractul de finanţare urmează a fi semnat zilele următoare.
Primarul municipiului Galaţi a ţinut să specifice că este primul proiect finanţat pe (POR) 2014-2020 care vizează lucrări de reabilitare şi modernizare pe zona de clădiri publice. ”De data aceasta, e primul contract, sperăm, dintr-o serie ceva mai lungă de finanţări care le atragem pentru refacerea instituţiilor de învăţământ. În total vor fi şapte şcoli care vor fi anvelopate şi vor avea dotări moderne din toate punctele de vedere”, a declarat primarul municipiului Ionuţ Pucheanu. Celelalte patru şcoli ce vor fi reabilitate cu bani europeni se află în faza de pregătire.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu