Primar gălăţean implicat într-un scandal la vânătoare

Luni, 20 Ianuarie 2014 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii brăileni au prins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona localităţii Grădiştea, o maşină din Galaţi despre care fuseseră anunţaţi că este implicată într-o infracţiune de braconaj. În maşină se aflau trei gălăţeni, unul dintre ei fiind primarul din Fundeni, Manuel Lupu. Poliţiştii brăileni au fost alertaţi de administratorul vrâncean al fondului de vânătoare Valea Neagră, zona Nămolasa 6, că dintr-o maşină de teren s-a tras iar apoi, la sosirea paznicilor, ocupanţii maşinii încercau să fugă prin Brăila. După 30 de kilometri, maşina a fost prinsă.
„Poliţiştii au instituit filtre la intrarea în judeţul Brăila şi autoturismul a fost oprit în comuna Gradiştea, fiind condus de A.C. (45 de ani), din satul Hanu Conachi, comuna Fundeni, judeţul Galaţi. În autoturism a fost identificat P.N. (37 de ani), din comuna Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi, pe bancheta din dreapta faţă, şi în spate, L.M. (42 de ani), din satul Lungoci, comuna Fundeni, judeţul Galaţi. Poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au preluat cercetările şi au stabilit că P.N. este posesor legal de armă de vânătoare, armă care a fost găsită în habitaclul autoturismului şi care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Autoturismul a fost lăsat în custodia lui P.N. până la definitivarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale. De asemenea, poliţiştii brăileni au mai stabilit că aceştia au trecut ilegal pe fondul de vânătoare Corbu- Vechi, din judeţul Brăila, gestionat de A.J.V.P.S. Brăila”, a precizat Jenel Şogor, IPJ Brăila.
Asociatia de vanatoare Valea Neagraăeste gestionarul fondului de Vânătoare Nămoloasa 6 şi de aici au venit reclamaţiile privind faptul că primarul comunei Fundeni, împreună cu încă două persoane, a fost prins încercând să împuşte mistreţi şi căprioare. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi trecere pe cele două fonduri de vânătoare cu arma de vânătoare, fără acordul gestionarilor fondurilor. Contactat telefonic, primarul din Fundeni, Manuel Lupu, spunecă nu are nicio legătură cu vreo infracţiune de braconaj.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu