Primăria Galaţi caută arhitecţi şi urbanişti care să pună în valoare Valea Ţiglinei şi Faleza Dunării

Marți, 30 Iulie 2019 18:39
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a lansat în cadrul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice - SICAP şi pe site-ul instituţiei www.primariagalati.ro concursurile de idei/soluţii urbanistice pentru reamenajarea şi refuncţionalizarea zonelor Valea Ţiglinei şi Faleza Dunării. În acest scop sunt prezentate: regulamentul, tema soluţiilor urbanistice precum şi panourile standard cu secţiuni prestabilite (text, bune practici etc) pentru descrierea soluţiilor.
Concurenţi pot fi arhitecţi cu diplomă, urbanişti cu diplomă/licenţă plus masterat sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect/urbanist, potrivit legislaţiei naţionale a statului de proveninenţă.
Juriul, multi-disciplinar, este format din reprezentanţi ai Primăriei municipiului Galaţi, Registrului Urbaniştulor din România, Universităţii ”Ion Mincu” Bucureşti, Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi, mediului de afaceri şi ai societăţii civile (ONG-uri). Pentru stabilirea ierarhiei câştigătorilor fiecare membru va acorda un punctaj de la 1 la 25 pentru fiecare criteriu de evaluare, iar prin însumarea punctajelor se vor stabili câştigătorii.
Data limită de predare a soluţiilor este 19 septembrie, ora 14.00.
Conform regulamentului, etapele concursului sunt următoarele:
- 29 iulie – 23 august: solicitări clarificări/întrebări
- 5 – 9 august: vizită la amplasament
- 26 august – 6 septembrie: răspunsuri la întrebări
- 9 – 19 septembrie: predarea proiectelor
- 23 septembrie – 4 octombrie: jurizare
- 7 octombrie – 11 octombrie: expoziţie/vernisaj/prezentarea proiectelor câştigătoare.
Premiile pentru fiecare concurs în parte se vor acorda după cum urmează: locul 1 – 25.000 de lei; locul 2 – 15.000 de lei ; locul 3 – 5.000 de lei.
După finalizarea concursurilor, proiectele câştigătoare vor sta la baza elaborării planurilor de modernizare şi investiţii pentru cele două zone amintite.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu