Primăria municipiului Galaţi caută ”spaţii ce ar putea deveni, pentru o perioadă determinată de timp, locuinţe de necesitate” Recomandat

Joi, 11 Octombrie 2018 17:52
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În urma publicării în cotidianul nostru a articolului "Se pregăteşte evacuarea locatarilor blocului B8 din cartierul Mazepa", Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi a transmis presei, în dimineaţa zilei de joi, 11 octombrie 2018, următorul comunicat de presă: "Având în vedere investigaţiile care se fac în zona blocurilor B8 – R2, pentru a depista care sunt cauzele apariţiei fisurilor şi ce măsuri se impun, Primăria municipiului Galaţi a demarat anchete sociale prin Direcţia de Asistenţă Socială. Scopul acestora este de a identifica nevoile cetăţenilor care locuiesc în cele două scări ale blocului B8 privind o eventuală mutare, în cazul în care va fi necesar. Dacă situaţia din teren, ce va fi relevată în urma expertizei care se efectuează în prezent, va arăta că este necesară o mutare a cetăţenilor care locuiesc aici, trebuie să existe o bază de date privind numărul de persoane, starea de sănătate (dacă există sau nu persoane cu dizabilităţi), care ar avea nevoie de o locuinţă de necesitate. În paralel, se caută soluţii pentru spaţii ce ar putea deveni, pentru o perioadă determinată de timp, locuinţe de necesitate. În felul acesta se scurtează considerabil timpii de aşteptare în cazul în care expertiza va arăta că aceste acţiuni sunt necesare".
Acest comunicat de presă nu clarifică situaţia existentă şi nici nu linişteşte prea mult locatarii, însă cotidianul nostru va urmări îndeaproape situaţia din teren şi va informa gălăţenii de îndată ce apar informaţii suplimentare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu