Primul caz de infecţie cu virusul West Nile din acest an, confirmat în judeţul Galaţi Recomandat

Vineri, 19 Iulie 2019 08:49
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în sezonul 2019, în perioada 03 iunie - 18 iulie, a fost înregistrat un caz de infecţie cu virusul West Nile, cu debut în săptămâna 27. Cazul confirmat a fost înregistrat la un bărbat, în vârstă de 80 de ani, din judeţul Galaţi.

Cum ne putem proteja

Recomandările specialiştilor sunt ca populaţia să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor şi substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor

Virusul West Nile este un virus din familia Flaviviridae, care se găseşte atât în regiunile tropicale cât şi în cele temperate. Acesta infectează în principal păsările, dar este cunoscut că infectează şi oameni, cai, câini, pisici, lilieci, veveriţe, sconcşi şi iepuri domestici. Principala cale de infecţie la om este prin muşcătura unui ţânţar infectat. Aproximativ 90% din persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă niciun simptom. Virusul West Nile are trei efecte diferite asupra oamenilor. Primul este o infecţie asimptomatică, al doilea este un sindrom de febră uşoară numit febră West Nile, iar cel de-al treilea este meningita sau encefalita West Nile.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu