Prinsă cu zeci de kilograme de peşte fără acte, înainte să le vândă într-o piaţă din Galaţi Recomandat

Luni, 18 Martie 2019 15:21
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au descoperit în portbagajul unui autoturism 80 kg de peşte proaspăt, în valoare totală de aproximativ 2.200 de lei, pentru care femeia care conducea autoturismul nu a putut prezenta documente justificative.

"La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi, pe timpul unei misiuni specifice în zona de competenţă, au oprit pentru control la intersecţia D.J. 253 cu D.N. 24D, pe raza localităţii de frontieră Viile, din judeţul Galaţi, un autovehicul marca Volvo XC90 înmatriculat în Republica Moldova, care era condus de o femeie cu cetăţenie Republica Moldova, L.A., în vârstă de 51 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia colegii noştri au descoperit în portbagajul autoturismului cantitatea de 80 kg de peşte proaspăt, diferite specii. Cu privire la cele constatate, femeia a declarat că a achiziţionat cele 80 kg de peşte de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, cu intenţia de a le comercializa într-o piaţă din municipiul Galaţi. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării întregii cantităţi de peşte, în valoare totală de 2.200 de lei", se arată într-un comunicat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (S.T.P.F.) Galaţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi a altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori a produselor din peşte.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu