Prinşi la pescuit în perioada de prohibiţie. Poliţiştii i-au "fugărit" cu focuri de armă Recomandat

Joi, 16 Mai 2019 17:24
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Postului de Poliţie Transport Naval Mineralier Galaţi au depistat, la data de 16 mai 2019, în jurul orei 05:30, doi bărbaţi de 53 şi 28 de ani, ambii din comuna I.C. Brătianu, în timp ce pescuiau în apele fluviului Dunărea, la km 153, de la bordul unei ambarcaţiuni din tablă, neînregistrată, cu o unealtă de pescuit tip setcă din fir nylon, cu o lungime de 150 m.

Poliţiştii au constatat că cei doi nu deţineau licenţă şi autorizaţie valabile pentru ambarcaţiunea folosită în perioada de prohibiţie. Întrucât la momentul depistării, persoanele în cauză au încercat să se sustragă legitimării şi controlului, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, executând trei focuri de avertisment în plan vertical. Unul dintre bărbaţi a fost prins, celălalt sustrăgându-se în continuare, cercetărilor.

Ambarcaţiunea şi plasa de pescuit au fost indisponibilizate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de pescuit fără licenţă sau autorizaţie, pescuit în perioada de prohibiţie, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu