Protest la Serviciul de Probaţiune Galaţi Recomandat

Miercuri, 14 Decembrie 2022 13:16
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Serviciul de Probaţiune Galaţi anunţă protest în perioada 14 - 16 decembrie 2022.  În intervalul orar 13.00 - 15.00 se întrerupe activitatea cu publicul.
"În repetate rânduri, consilierii de probaţiune şi Sindicatul Naţional al Consilierilor din Serviciile de Probaţiune au adus la cunoştinţa conducerii ministerului că problemele de natura salarială sunt grave şi că trebuie găsite soluţii în vederea înlăturării discriminărilor, nemaifiind acceptate amânări şi tergiversări.
Prin această acţiune de protest, solicităm ca Ministerul Justiţiei să adopte o poziţie corectă în raport cu personalul de probaţiune şi să susţină la elaborarea bugetului acordarea drepturilor de natură salarială conform hotărârilor judecătoreşti. În acest sens, consilierii de probaţiune îi amintesc ministrului justiţiei, domnul Cătălin Predoiu, despre obligativitatea «de a pune în aplicare decizii judecătoreşti definitive, în caz contrar fiind pasibil de răspundere în faţa legii» (aspect menţionat de însuşi ministrul justiţiei în comunicatele de presă date în cursul anului 2022). Plecând de la argumentul că trebuie să evite discriminarea în familia ocupaţională «justiţie» şi menţionând hotărârile judecătoreşti definitive ale consilierilor de probaţiune, Ministerul Justiţiei a recurs la corectarea drepturilor de natură salarială pentru magistraţi şi la alocarea fondurilor necesare în acest sens.
Consilierii de probaţiune îi solicită ministrului justiţiei să-i susţină cu amendament în Parlament pentru alocarea fondurilor bugetare destinate acordării drepturilor de natură salarială ale personalului de probaţiune în raport cu sentinţele judecătoreşti definitive.
În acest fel, Ministerul Justiţiei va evita plata unor sume majorate de dobânzi, penalităţi, cheltuieli judiciare şi de executare silită, aspecte menţionate şi în comunicatele de presă prin care ministrul justifica corectarea salariilor magistraţilor în raport cu drepturi similare câştigate de consilierii de probaţiune şi pentru a evita discriminarea. Această din urmă categorie nu cere decât acordarea drepturilor care li se cuvin de drept", potrivit Serviciului de Probaţiune Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu