Razie de amploare pe şoselele gălăţene: Aproape 200 de şoferi au rămas fără permis Recomandat

Marți, 02 Iunie 2020 15:18
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

1.460 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi 196 de premise de conducere au fost reţinute de poliţişti, în urma unei acţiuni având ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră. Astfel, în perioada 25 - 31 mai 20220, pe raza judeţului Galaţi, poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă, având ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră.

Cu această ocazie, poliţiştii au constatat 1.460 de contravenţii, aplicând tot atâtea sancţiuni contravenţionale, dintre acestea, 641 fiind pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 139 pentru traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni, 59 pentru abateri săvârşite de biciclişti şi 517 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea unor alte norme rutiere.

Au fost reţinute, în vederea aplicării sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 196 de permise de conducere, dintre care 91 pentru încălcarea normelor referitoare la regimul legal de viteză, 30 pentru consum de alcool, 18 pentru depăşire neregulamentară, 15 pentru neacordare prioritate vehicule, 17 pentru neacordare prioritate pietoni şi 25 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost constatate 23 de infracţiuni, dintre care, 8 de conducere fără permis de conducere sau în stare de suspendare, 13 de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, o infracţiune de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi una de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Astfel, la data de 30 mai 2020, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au depistat un tânăr de 24 ani, din municipiul Galaţi, conducând autoturismul sub influenţa substanţelor psihoactive, la testarea cu aparatul drugtest rezultând valoare pozitivă pentru THC-5 (canabis). Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii prezenţei substanţelor psihoactive în organism, poliţiştii întocmind totodată dosar penal.

În aceeaşi zi, pe strada Victor Vâlcovici, poliţiştii au depistat, la volanul unui autoturism, un bărbat de 27 de ani, care emana halenă alcoolică. La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, în urma prelevării de mostre biologice, analizele de laborator relevând o alcoolemie de 2,01 g/l alcool pur în sânge. Mai mult, fiind verificat în bazele de date ale poliţiei, s-a constatat că are permisul de conducere anulat, pentru comiterea altor infracţiuni la regimul rutier.

În cursul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii au depistat un bărbat de 37 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea motocicleta, pe strada Brăilei, cu viteza de 146 de km/h. El a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Un alt conducător auto, de 33 de ani, sancţionat contravenţional pentru depăşirea vitezei, cu suma de 2.900 de lei şi reţinerea permisului de conducere, a fost depistat de poliţişti circulând cu autoturismul, pe strada Brăilei, cu viteza de 140 de km/h.

Şi pe D.N. 25, în afara localităţii Drăgăneşti, poliţiştii rutieri au înregistrat, cu aparatura radar, un autoturism rulând cu viteza de 168 de km/h. Bărbatul aflat la volan a fost sancţionat contravenţional cu amendă şi reţinerea permisului de conducere.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu