Razie pe şosele, în judeţul Galaţi: Amenzi de aproape 90.000 de lei şi zeci de permise reţinute, în doar două zile Recomandat

Luni, 11 Februarie 2019 16:13
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

124 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi 27 de premise de conducere au fost reţinute de poliţiştii rutieri, în urma unei acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea încălcării regimului legal de viteză.

"În zilele de 9 şi 10 februarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi şi ai Biroului Drumuri Naţionale Europene au desfăşurat o acţiune, pe raza judeţului Galaţi, având ca scop prevenirea şi combaterea încălcării regimului legal de viteză. Cu această ocazie, poliţiştii rutieri au aplicat 124 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 89.500 de lei, dintre care 79 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru neportul centurii de siguranţă, 23 pentru alte abateri. Au fost reţinute, în vederea aplicării sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 27 de premise de conducere, dintre care 20 pentru depăşirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, 4 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 2 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 1 pentru conducere sub influenţa alcoolului. Astfel, pe D.N. 24, între localităţile Priponeşti şi Munteni, în zonă cu limitare de viteză 90 km/h, aparatul radar a înregistrat un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 36 ani, circulând cu viteza de 155 km/h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2.900 lei, luându-se şi măsura reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile", a declarat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

De asemenea, în comuna Priponeşti, în zona cu limitare de viteză 50 km/h, aparatul radar a surprins trei autoturisme rulând cu viteza de 119, 120, respectiv 121 km/h. Cei trei conducători auto, cu vârste cuprinse între 31 şi 40 ani, au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională în valoare de 2.900 lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu