Razie pe şoselele gălăţene: "Vânătoare" de şoferi băuţi, drogaţi sau vitezomani Recomandat

Marți, 02 Martie 2021 15:38
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Galaţi au aplicat 618 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 224.000 de lei, dintre care 252 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 336 pentru alte abateri la regimul rutier, în cadrul unei acţiuni preventiv-reactive, pe linia creşterii gradului de disciplină rutieră.

„Au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 93 de permise de conducere, dintre care 49 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 24 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 20 pentru alte abateri la regimul rutier. Totodată, au fost constatate 15 infracţiuni la regimul rutier, din care 5 de conducere sub influenţa alcoolului (concentraţie alcoolică peste 40 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi 3 de conducere sub influenţa substanţelor interzise“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Astfel, pe strada Crizantemelor, din municipiul Galaţi, la volanul unui autoturism, a fost depistat un tânăr, de 21 de ani, care prezenta o stare emotivă suspectă şi care, fiind testat cu aparatul DrugTest, a ieşit pozitiv la substanţa cannabis-5. Un alt tânăr, de 25 de ani, din municipiul Galaţi, a condus autoturismul pe strada Nicolae Bălcescu, din localitate, şi, fiind oprit în trafic şi testat pentru consum de substanţe psihoactive, a rezultat că ar fi consumat metamfetamină. Cel de-al treilea conducător auto depistat la volan sub influenţa substanţelor psihoactive, un tânăr, de 21 de ani, a fost oprit în trafic, pe strada Brăilei, din municipiul Galaţi. La testarea cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanţa cannabis-5.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu