Razie printre şoferii de taxi din Galaţi Recomandat

Marți, 12 Martie 2019 15:32
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această perioadă la nivelul Poliţiei Locale Galaţi, Serviciul Control Activităţi Comerciale derulează o serie de acţiuni de control privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Pe toată durata activităţilor de control se va pune accent pe deţinerea documentelor prevăzute în HCL 425/2011, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere în municipiul Galaţi.

Astfel, la cei care desfăşoară o astfel de activitate "autorizaţia taxi se va găsi obligatoriu în original la bordul autovehiculului şi este valabilă numai în prezenţa ecusoanelor taxi şi a următoarelor documente: certificatul de înmatriculare a autovehiculului cu anexa privind inspecţia tehnică periodică valabilă; copia certificatului de agreare privind utilizarea autovehiculului în cazul transportului în regim de taxi, emis de R.A.R.; asigurarea persoanelor, a bunurilor acestora şi a mărfurilor transportate, pentru riscurile ce cad în sarcina transportatorului autorizat; asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto; certificatul de atestare profesională a conducătorului auto; copie a contractului de muncă al conducătorului auto în cazul intreprinderilor individuale sau al societăţilor comerciale; copia buletinului de verificare metrologică a aparatului de taxat; copia contractului cu dispeceratul taxi, caz în care taxiul trebuie sa fie dotat, conform prevederilor legale, cu staţie radio emisie-recepţie în stare de funcţionare; ecusonul de serviciu eliberat de transportator taximetristului cu următoarele date de identificare: fotografia taximetristului, denumirea transportatorului, numele şi prenumele taximetristului, C.N.P., funcţia, nr. de înregistrare al contractului de muncă în REVISAL, etc. Realizarea acestuia cade în sarcina transportatorului; foaie de parcurs pentru toţi transportatorii autorizaţi", se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Galaţi. Pentru lipsa documentelor menţionate mai sus sancţiunile sunt cuprinse între 200 - 1.000 lei.

De asemenea, poliţiştii locali vor mai avea în vedere: identificarea persoanelor fizice ce desfăşoară activitatea de taxi fără autorizaţii («piraţii»), autorizaţiile privind posibilitatea comunicării publice, în scop ambiental, a compoziţiilor muzicale în vehicule, dar şi depistarea persoanelor care încalcă prevederile Legii 349/2002, pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Pentru toate neregulile constatate vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile legale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu