Realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă se apropie de final

Vineri, 26 Iunie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a doua consultare cu privire la realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă nu a prezentat interes exact pentru părţile interesate. Organizată, joi, de către Primăria municipiului Galaţi şi Eptisa România, compania care realizează acest plan, întâlnirea a adus în faţa celor interesaţi datele colectate şi soluţiile identificate de către experţii din proiect la problemele de mobilitate din municipiul Galaţi. Marii absenţi ai acestei întâlniri au fost chiar cei care ar fi avut un cuvânt greu de spus la această dezbatere, adică reprezentanţii firmelor de transport public sau de mărfuri, reprezentanţii asociaţiilor de locatari precum şi ai mai multor ONG-uri care au ca scop bunăstarea urbei noastre. S-au remarcat însă doi reprezentanţia ai societăţii civile, Marta Iozefina Bencze, care a adus în discuţie într-un mod remarcabil problemele zilnice ale persoanelor cu dizabilităţi motorii în privinţa accesibilităţii în instituţii sau în transportul în comun, dar şi Ştefan Bădiţă, care şi-a expus punctul de vedere cu privire la problemele de mobilitate urbană. 

Cele mai remarcabile intervenţii le-a avut însă reprezentantul BERD, Aura Răducu, care a ţinut să precizeze că proiectele Galaţiului în privinţa mobilităţii urbane pot fi finanţate fără probleme. „Nu există lipsă de bani, ci doar lipsă de proiecte. Aveţi nevoie de un proiect de mare impact. Aveti oameni remarcabili la Universitatea din Galaţi. Puneţi-i să gândească. Încercaţi o dezvoltare pe toată zona. Aveţi nevoie de un proiect de mare impact”, a spus Aura Răducu, care a susţinut şi argumentat excelent ideea unei alianţe administrative Galaţi - Brăila.  

Planul trebuie finalizat până în luna iulie a acestui an, timp în care se doreşte definirea zonei de studiu pe care se va baza Planul. Această zonă de studiu va conţine întregul sistem de transport care va servi zona urbană şi vecinătăţile, Planul urmând a fi finanţat de BERD, care va contribui la modernizarea infrastructurii de transport urban în municipiul Galaţi cu un împrumut de 100 de milioane de lei, adică 22,6 milioane de euro şi încă 900.000 euro asistenţă pe bază de subvenţii de la municipalitate. Cu această finanţare, se vor reabilita străzile principale şi infrastructura de apă, se vor achiziţiona noi troleibuze şi se va introduce un sistem automatizat de încasare a tarifelor de călătorie.

Experţii Eptisa mai aşteaptă timp de o săptămână sugestiile gălăţenilor pe pagina de facebook www.facebook.com/Plan-de-Mobilitate-Urbana-Durabila-Galati sau pe site-ul Primăriei muncipiului Galaţi, după care vor trece la finalizarea Planului, cu promisiunea că vor analiza şi vor lua în calcul toate sugestiile primite.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu