Recoltă bogată de beţivi pe şoselele gălăţene Recomandat

Luni, 04 Noiembrie 2019 13:19
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii gălăţeni nu aveau cum să rateze întâlnirea, pe şosele, cu persoane care se urcaseră la volan chiar dacă nu aveau drept de a conduce sau care erau mai mult decât evident sub inflenţa băuturilor alcoolice. Dacă luăm în calcul numai şoferii care au considerat că un pahar de alcool şi volanul sunt lucruri compatibile, politiştii au întocmit nu mai puţin de 7 dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului.

"Este vorba despe 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 62 de ani, care au fost surprinşi de poliţişti în timp ce conduceau autoturismul, pe raza judeţului Galaţi, deşi se aflau sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest a înregistrat valori de la 0,41mg/l până la 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate cazurile şoferii fiind conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cazul unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Galaţi, care a condus autoturismul pe strada Crizantemelor şi a refuzat atât testarea alcoolscopică, cât şi prelevarea de mostre biologice, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru refuzul prelevării de mostre biologice", a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Nu au lipsit nici cei care s-au urcat la volan deşi nu aveau acest drept. De exemplu, poliţiştii Biroului Rutier Galaţi au oprit în trafic, pe strada Oţelarilor, din municipiul Galaţi, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Piscu. Cu ocazia controlului documentelor şi a verificării în bazele de date, poliţiştii au constatat că bărbatul are permisul de conducere anulat, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru înfracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Apoi, un alt bărbat, de 36 de ani, din comuna Şendreni, a fost depistat de poliţişti conducând autoturismul pe strada Primăriei, din localitate, deşi avea permisul de conducere suspendat. Mai mult, cu ocazia legitimării, bărbatul s-a prezentat sub o altă identitate, cu scopul de a induce în eroare poliţiştii. Acesta este cercetat acum, atât pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cât şi pentru fals privind identitatea.

Într-un alt caz, poliţiştii au depistat la volanul unui autoturism care circula pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Galaţi, un minor de 17 ani, care nu deţinea permis de conducere. În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismul îi fusese încredinţat, cu puţin timp înainte, chiar de proprietarul lui, un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Galaţi, care cunoştea faptul că acesta nu are dreptul de a conduce. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane care nu are acest drept.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu