Restanţierii la bugetul local NU beneficiază de stimulentul financiar pentru nou-născuţi Recomandat

Miercuri, 31 Martie 2021 16:10
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Local Galaţi, întrunit în şedinţă ordinară, a aprobat astăzi, miercuri, 31 martie 2021, proiectul de hotărâre privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 1.000 lei net pentru fiecare copil.

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: cel puţin unul dintre părinţi sau părintele singur să aibă domiciliul stabil pe raza municipiului Galaţi de cel puţin 1 an înainte de data naşterii copilului; naşterea copilului este înregistrată la o maternitate de pe teritoriul României; să depună cererea în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data externării mamei, dar nu mai mult de 90 de zile de la naştere; solicitantul nu are datorii restante la bugetul local.

Stimulentul financiar pentru copiii nou-născuţi va fi acordat, la cerere, de către Direcţia de Asistenţă Socială a municipiului Galaţi, conform metodologiei aprobate de Consiliul Local. Stimulentul financiar se acordă o singură dată pentru fiecare copil nou-născut.

Despre acest subiect, Monitorul de Galaţi a relatat în articolul „Primarul Galaţiului vrea să acorde 1.000 lei pentru fiecare copil nou-născut“, de unde reiese că acest stimulent financiar, după ce că vine târziu faţă de alte oraşe, este şi printre cele mai mici din ţară.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu