Revoltă la Şcoala nr. 42

Marți, 10 Noiembrie 2015 11:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nervi şi lipsă de dialog într-o veritabilă revoltă pornită de la nemulţumirile adunate de părinţi şi reclamate celor în drept de un singur profesor. Pe scurt, de doi-trei ani profesoara Liliana Toader de la Şcoala nr. 42 reclamă că nivelul de pregătire al şcolii a scăzut, că nu se fac ore ci consilii profesorale în timpul acestora.

„Anul trecut se făceau consilii profesorale de la orele 12 la orele 13 şi copiii rămâneau în clase nesupravegheaţi. Au fost şi accidente, unii s-au lovit, alţii au spart o tablă, un copil a stat şi în spital trei zile. În plus, aceste ore pierdute nu se mai recuperau. Este o stare de tensiune creată aici şi suferă procesul de învăţămînt. Am depus de ani buni reclamaţii peste tot şi am început, din cauza asta, să am eu probleme. Unii profesori vorbesc urât despre mine în faţa elevilor, mi se spune că voi pleca. Şi asta doar pentru că mă alarmează că numai în ultimii doi ani au plecat foarte mulţi elevi din şcoală, peste 85, ceea ce e grav“, a spus Liliana Toader, profesor la Şcoala nr. 42. Câteva zeci de părinţi s-au declarat solidari cu reclamaţiile făcute de profesoară şi marţi s-au adunat în faţa şcolii şi şi-a spus fiecate oful. 

„Sunt multe lucruri care nu mai merg bine în şcoală, aici. Noi vrem să ne retragem copiii, cam 100 suntem. Să vedem dacă le pasă. Doamna profesoară de română, doamna Toader, era şi este o resursă bună a şcolii şi ea este pusă acum la colţ. Sunt multe probleme. De exemplu, la matematică sunt puşi să facă genuflexiuni, sunt inclusiv loviţi, sunt umiliţi. Se fac abuzuri. Sunt copii, patru, care au fost ţinuţi în cancelarie fără explicaţie şi fără a şti părinţii. Nu este normal aşa ceva. Noi vrem calitate aici, este şcoala noastră, nu un SRL. Noi, părinţii, dăm bani şi dăm copilului inclusiv hârtia igienică“, a spus domnul Lefter, unul dintre zecile de părinţi revoltaţi. 

Alţi părinţi se plâng că orele nefăcute nu se mai recuperează, că nivelul de pregătire a copiilor scade din cauza cadrelor didactice şi nu înţeleg de ce este ostracizată chiar doamna de română, doamna Toader, care şi face mereu pregătire gratis cu copiii. Părinţii au intrat şi în şcoală, dar dialogul dintre ei şi conducerea şcolii a fost unul imposibil.

„Cu reclamaţia doamnei profesor... se aşteaptă rezultatul, deoarece a şi fost comisie de la inspectorat, s-au făcut cercetări şi vom aştepta decizia lor. Nu sunt atât de mulţi copii plecaţi, sunt 40 anul trecut. Despre celelalte plângeri nu ştiam, nu mi-au fost aduse la cunoştinţă. În plus, de cînd sunt eu director, din septembrie, nu se mai ţine Consiliul Profesoral în timpul orelor. Da, înainte se ţinea“, a spus Laura Cristea, directoarea unităţii. 

Inspectoratul Şcolar Galaţi a termninat inspecţia generală la această şcolaă. „Concluziile încă nu s-au tras, dar le vom face publice. A fost un control amplu, care a verificat toate aspectele din şcoală, dar nu cele legate de lovirea sau umilirea unor elevi deoarece aşa ceva nu ne-a fost reclamat“, a precizat Mioara Enache de la ISJ Galaţi. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu