Rezultate la final de referendum, în judeţul Galaţi: Sacii cu voturi, mai subţiri ca niciodată Recomandat

Luni, 08 Octombrie 2018 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Obosiţi şi plictisiţi după cele două zile de scrutin, membrii comisiilor de votare ale secţiilor din judeţul Galaţi au ajuns destul de repede la sediul Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi. Au terminat mai rapid numărătoarea în secţii, deoarece voturile erau mult mai puţine, mărturie stăteau sacii foarte subţiri faţă de alte scrutine. "Ne-am plictisit, din păcate. Obosiţi eram oricum, dar dacă veneau votanţi mai mulţi trecea poate şi la noi timpul mai repede", a spus un membru al unei secţii de votare.

Un singur incident la vot a fost semnalat duminică seară în judeţul Galaţi. Un bărbat din localitatea Lieşti a fost prins că voia să mai voteze o dată, după ce votase la Braşov deja. "Singurul incident a avut loc la Lieşti, un vot multiplu. Un bărbat care a votat la Braşov, cu o zi înainte, nu şi-a dezlipt autocolantul primit acolo şi a vrut să mai voteze o dată. Băgase deja buletinul, dar membrul comisiei l-a depistat şi a anunţat jandarmii", a precizat Răzvan Dicu, preşedintele BEJ Galaţi.

Potrivit BEJ Galaţi, numărul total al participanţilor la referendum în judeţul Galaţi s-a ridicat la 91.903, reprezentând 17,58%, în condiţiile în care pe listele permanente erau înscrişi 522.577 de alegători. Din cele 573.724 de buletine de vot tipărite pentru judeţul Galaţi, 481.868 au rămas neîntrebuinţate. 82.625 de votanţi, adică 89,9%, au votat "DA", iar alte 6.749 de persoane, reprezentând 7,3%, au votat "NU". Numărul voturilor nule se ridică la 2.529, reprezentând 2,7%.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu