RUGĂ PENTRU PACE, la Dramaticul gălăţean Recomandat

Vineri, 04 Martie 2022 14:57
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi se alătură campaniei naţionale RUGĂ PENTRU PACE, iniţiată de Radio România Cultural.
Dramaticul gălăţean va difuza înaintea spectacolului „… în ţara minunilor”, programat sâmbătă, 05 martie 2022, la ora 19.00, un mesaj audio prin care postul public face apel la solidaritate, empatie şi compasiune faţă de tragedia războiului din Ucraina.
Este un fragment literar de mare impact emoţional în lectura Anei Blandiana. Poeta dă citire unui pasaj din prefaţa cărţii „Ultimii martori” a scriitoarei belaruse Svetlana Aleksievici, născută în Ucraina şi laureată a Premiului Nobel pentru literatură în 2015.
„Cândva Dostoievski a pus întrebarea: «Există oare vreo justificare a păcii, a fericirii noastre şi chiar a armoniei eterne, dacă în numele lor, pentru un fundament mai solid, se va vărsa fie şi cea mai mică lacrimă a unui copil nevinovat?». Şi a răspuns tot el: «Lacrima aceasta nu justifică nici un progres, nici o revoluţie. Nici un război. Ea mereu va cântări mai mult. Doar o mică lacrimă…»”.
Campaniei RUGĂ PENTRU PACE i s-au alăturat numeroase teatre şi instituţii culturale din România şi din Republica Moldova. Toate vor fi difuza mesajul campaniei sâmbătă, 05 martie 2022, la ora 19.00, simultan cu Radio România Cultural.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu