S-a anulat a şasea licitaţie pentru Platforma Multimodală Galaţi - Etapa I Recomandat

Miercuri, 23 Februarie 2022 16:17
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Licitaţiile pentru Platforma Multimodală Galaţi sunt tărăgănate, amânate, anulate, la nesfârşit. Astăzi, 23 februarie 2022, licitaţia privind „Lucrări pentru execuţia cheului din cadrul proiectului Platforma Multimodală Galaţi - Etapa I - Modernizarea infrastructurii portuare” a fost anulată.

Aceste lucrări au fost scoase la licitaţie de 4 ori. Prima dată nu au existat ofertanţi, însă în ianuarie 2020, licitaţia a fost atribuită către compania israeliană Mer Terre Maritime Development Contracting Co. Ltd., dar nu s-a mai ajuns să se semneze contractul, licitaţia fiind anulată. În toamna anului 2020, procedurile au fost reluate de două ori şi s-au soldat tot cu anulare din cauza neprezentării ofertanţilor.

În 2021, a fost lansată şi a cincea şi a şasea oară. Anul trecut, în octombrie, a fost ultima relansare a licitaţiei, cu o valoare estimată de 179.404.268 lei (aproape 36 milioane de euro), cu menţiunea că această valoare a tot crescut după ce la licitaţiile anterioare nu s-au prezentat ofertanţi ajungându-se la concluzia că licitaţia este subevaluată. S-a prezentat un singur ofertant, Asocierea Euro Construct Trading 98 (Leader), Rostdorstroy şi Saga Logistics Management cu subcontractanţii Dewatering & Silent Piling SRL, Sorchiv Gaz şi Manro SRL. De data aceasta, după trei erate şi două răspunsuri consolidate, oferta a fost respinsă ca fiind neconformă şi licitaţia anulată pentru a cincea oară.

Potrivit declaraţiilor directorului general al APDM Galaţi, Alexandru Şerban, ofertantul a prezentat o ofertă tehnică incompletă, cu foarte multe documente lipsă, drept pentru care s-a procedat la anularea licitaţiei. Procedurile pot fi reluate după ce trece un termen de 10 zile în care poate fi depusă contestaţie sau după soluţionarea contestaţiei, în cazul în care ofertantul va apela la această cale de atac.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu