S-a finalizat amenajarea bălţii Zătun

Miercuri, 25 Noiembrie 2015 11:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Balta Zătun este acum înzestrată cu o zonă de zonă de camping cu 17 căsuţe, o căsuţă cu rol de punct de informare şi oficiu administraţie, o căsuţă a pescarului, grupuri sanitare funcţionale, o zonă de popas pentru relaxare şi odihnă în aer liber, loc de joacă pentru copii, foişoare de observaţie şi fotografiere amplasate la marginea bălţii, dar şi 7 pontoane din lemn pentru pescari.

Lucrările au fost executate cu bani europeni, Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat  (SPJADPP) Galaţi fiind beneficiarul unui proiect finanţat prin Fondul European de Pescuit (FEP) 2007-2013 în cadrul “Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei pescăreşti Prut-Dunăre din Judeţul Galaţi”. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.772.425,56 lei, din care 1.063.455,33 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. Tot în cadrul acestui proiect s-a mai reuşit îmbunătăţirea infrastructurii de acces prin amenajarea a 1.804 metri de drum în zona Balta Zătun, împrejmuirea bazei de agrement cu gard din plase metalice, dotarea cu instalaţie de alimentare cu apă potabilă din sursa de adâncime, dar şi cu instalaţie de canalizare pentru ape uzate şi staţie de epurare aferentă, asigurarea iluminatului zonei de agrement, inclusiv iluminatul proprietăţii pe dig. 

”Vă asigur că vom practica tarife accesibile gălăţenilor. Dorim ca balta să devină un punct de atracţie pentru cei care doresc să se relaxeze în aer liber, oferind un cadru modern şi relaxant atât pentru cei cărora le place să pescuiască, dar şi pentru familiile lor”, ne-a declarat directorul SPJADPP Galaţi,care a mai precizat că regulamentul şi tarifele ce urmează a fi aplicate la balta Zătun vor fi supuse aprobării Consiliului Judeţului. În primăvară, balta va fi populată cu peşte, iar pescarii şi famiilor lor vor fi aşteptaţi cu porţile deschise pentru a descoperi un nou spaţiu de relaxare, atât de necesar în împrejurimile oraşului nostru. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu