«Salvaţi vrăbiuţele» şi-a desemnat câştigătorii ediţiei a II-a

Vineri, 20 Martie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe 20 martie, de Ziua Mondială a Vrabiei, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galaţi, Asociaţia pentru Ecologie şi Turism Pro Eco-Tur a premiat câştigătorii celei de-a doua ediţii a Concursului Interşcolar „Salvaţi Vrăbiuţele’’.
Iubitorii de natură sărbătoresc Ziua Mondială a Vrabiei prin organizarea de campanii pentru protejarea mediului, concursuri de desen/creaţie, întâlniri între activişti, construite în jurul temei conservării speciilor care riscă extincţia. Prin organizarea concursului, Pro Eco-Tur şi-a propus să vină în ajutorul vrabiei de casă (Passer domesticus) care, în prezent, la nivel global, înregistrează o diminuare a efectivului. Mai mult, acţiunea a urmărit să încurajeze dezvoltarea creativităţii copiilor şi conştientizarea de către aceştia a importanţei protecţiei biodiversităţii.
Concursul s-a adresat elevilor din clasele primare din judeţul Galaţi şi Constanţa şi a cuprins trei secţiuni: Bandă desenată - unde au trebuit să realizeze o povestioară în desene, prin care să ilustreze protejarea vrabiei de casă; Slogan - în cadrul căreia au propus câte un slogan care îndeamnă la conservarea speciei; Machetă din materiale reciclabile - în cadrul căreia au realizat machete cu tema „Salvaţi vrăbiuţele”.
Lucrările câştigătoare ale primului loc de la fiecare secţiune vor fi multiplicate şi utilizate ca materiale oficiale de promovare în viitoarea campanie de conştientizare a necesităţii conservării acestei specii.
Concursul „Salvaţi Vrăbiuţele” a fost organizat în colaborare cu Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu