Sângele donat pentru Gabriela va salva alte vieţi

Joi, 18 Iunie 2015 00:00
Publicat în Eveniment

Zeci de studenţi la medicină, prieteni dar şi colegi de muncă ai Gabrielei Teodorescu, gălăţeanca implicată într-un grav accident de circulaţie la Eforie, s-au strâns ieri la Centrul Regional de Transfuzii Galaţi pentru a dona sânge. Tânăra care şi-a pierdut un copil în accident era în stare gravă la Spitalul din Constanţa şi avea mare nevoie de sânge. Reporterii noştri au stat de vorbă cu câţiva dintre oamenii de suflet care s-au implicat în campania de donare de sânge pentru Gabriela şi au rămas impresionaţi de gestul şi de vorbele lor. Din păcate, în cursul după-amiezii am aflat că Gabriela a pierdut lupta pentru viaţă. Merită însă să scriem despre frumuseţea unui gest şi despre solidaritate... 

„Suntem cel puţin 60 de studenţi acum aici, pentru a dona sânge pentru Gabriela. Noi, ca studenţi medicinişti, ne implicăm cel puţin de două-trei ori pe an în astfel de campanii, dar mai ales acum, când Gabriela este şi colegă a noastră, lucrează şi la Universitate, şi cu atât mai mult vrem să o ajutăm. Nu doar pentru ea donăm acum sânge, ci şi pentru alte victime ale accidentului“, ne spunea ieri dimineaţă Vitalie Rusu, liderul studenţilor medicinişti gălăţeni. Alături de studenţi au venit la Centrul de Transfuzii şi colege de muncă ale Gabrielei. „Sperăm din tot sufletul să se facă bine. Mai are un copil acasă, aşa că trebuie să trăiască. Este important să ne unim toţi forţele pentru a o ajuta pe Gabriela”, a spus Geanina Sava, o colegă de muncă. Din păcate, peste câteva ore avea să primească vestea cruntă a dispariţiei Gabrielei.

Gestul celor care doreau să salveze o viaţă a impresionat şi personalul Centrului de Transfuzii Galaţi. „Este o iniţiativă emoţionată, este o mare desfăşurare de forţe, şi totul pentru a salva vieţi. Noi vom programa timp de o săptămănă câte 30 de persoane. Azi avem 30 de studenţi, pentru a dona sânge. Se va ajunge la sute de oameni , a spus Camelia Stoichiţescu, manager Centrul Regional de Transfuzii Galaţi. Cei care vor să doneze sânge se pot adresa oricând Centrului de Transfuzii, pentru că sunt mulţi cei care au nevoie de fluidul vital în lupta cu moartea. O luptă pe care, din păcate, Gabriela a pierdut-o. Dumnezeu să o aibă în pază, la fel ca pe pruncul care s-a stins cu puţin timp înaintea ei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu