Şantierul Naval Damen Galaţi a ”adoptat” parcul de la Elice Recomandat

Marți, 23 Octombrie 2018 15:31
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat luni, 22 octombrie 2018, cu directorul Şantierului Naval Damen Galaţi un protocol de colaborare între municipalitate şi compania navală în vederea ”adoptării” a trei parcuri din municipiul Galaţi ce urmează a fi reabilitate cu sprijinul financiar al Damen. Este vorba de parcul de la Elice, precum şi de două locuri de joacă pentru copii situate în Mazepa şi Micro 17.
Punct de referinţă pentru municipiul Galaţi, parcul de la Elice a avut de suferit în ultimii ani din cauza lucrărilor generate de surpările din zonă, dar după ce vestita groapă a fost astupată, acum se poate discuta despre reabilitatea estetică a zonei. „Parcul de la Elice va intra sub cupola întreţinerii celor de la Damen. Am convingerea, din păcate, spun am convingerea că vor reuşi să o facă mai bine decât a reuşit până acum Gospodărie Urbană, fără a arăta musai cu degetul către nimeni, dar cred că e o realitate”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.
Directorul general al Damen Galaţi, Rino Brugge a spus că „Împreună cu Primăria ne-am uitat pe planuri şi am avut sentimentul, încă dinainte de a ajunge la această iniţiativă, că părculeţul de la Elice este ceva ce ţine, până la urmă, de spiritul navaliştilor”.
Şantierul Naval Damen Galaţi, în cadrul programului ”Investim în comunitate” sprijină diverse proiecte sociale, în anul 2018, sumele alocate în acest sens ridicîndu-se la 1,5 milioane de lei, urmând ca anul viitor suma totală alocată să fie de aproximativ 400.000 de euro.
În cadrul conferinţei de semnare a acestui protocol, Ionuţ Pucheanu a dezvăluit faptul că se discută intens şi despre susţinerea financiară din partea Damen pentru ca anul viitor să se amenajeze a unui parc la Poarta Han (Poarta Turcească), dar şi că speră să obţină sprijinul companiei navale pentru înfiinţarea unui Dispensar TBC în locul unui spaţiu abandonat din Micro 16, care în prezent aparţine Poştei Române. Acest dispensar ar putea fi transferat în administrarea Spitalului TBC care, la schimb, ar putea ceda fostul Centru de Transfuzii din Ţiglina I (clădire care în prezent este abandanotă şi ocupată de oamenii străzii care au transformat-o într-un adevărat focar de infecţie).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu