Şantierul Naval lansează un feribot maritim

Marți, 14 Iulie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Şantierul Naval Damen Galaţi va lansa pe data de 15 iulie nava numită “LEGIONNAIRE”, destinată transportului de pasageri şi vehicule. 

„Aceasta navă face parte dintr-un grup de 2 nave proiect DAMEN ROPAX 8017 complet echipate care au fost comandate Grupului Damen de catre reprezentanţii Guvernului Provinciei Newfoundland şi Labrador, Canada”, a precizat purtatorul de cuvânt al unităţii, Corina Pîrvu.

Nava se construieşte în colaborare cu Şantierul Naval Damen Bergum din Olanda, de asemenea membru al Grupului Damen. Şantierul Naval Damen Bergum asigură proiectarea şi principalele echipamente, urmând ca nava să fie construită şi finalizată la Galaţi. Destinaţia principală a navei va fi transportul persoanelor, atât localnici cât şi turişti, şi a autovehiculelor între Insula Bell şi Portugal Cove situate pe coasta de est a Canadei. Aceasta va avea o capacitate de transport dublă faţă de navele de transport în serviciu pe aceasta rută, contribuind la creşterea economică şi dezvoltarea turismului în zonă. Construirea în România, la Galaţi, a unei astfel de nave pentru transport reprezintă încă un semnal clar că Şantierul Naval Damen Galaţi este capabil să construiască orice tip de navă tehnică la standarde de construcţie superioare. Nava are o lungime totală de 80,90 de metri, o lăţime de 17,2 metri, o capacitate de 200 de pasageri şi 64 de autovehicule, viteza care poate fi atinsă fiind de 14 noduri. 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu