SCANDAL lângă parcul CFR: A atacat poliţiştii cu un cuţit Recomandat

Joi, 17 Mai 2018 10:11
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Update 14:22. Concentraţia de alcool pe care şoferul care a provocat accidentul de lângă parcul CFR o avea în sânge este de 1,15 la mie . Decizia procurorilor a fost de a-l cerceta sub control judiciar timp de 60 zile.

----------------------

Update 13:31: Bărbatul care a atacat cu un cuţit poliţiştii şi echipajul SMURD, aseară, în parcul CFR a fost reţinut 24 de ore şi poliţiştii au sesizat parchetul pentru ultraj. Şoferul implicat în accident a suflat până la urma în etilotest la spital şi avea 0,6 alcool pur în aerul expirat. Se aşteaptă rezultatul la sânge. Deocamdată nu e reţinut, dar e cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă.

--------------------

Un tânăr de 32 de ani, probabil băut, care a intrat apoi cu maşina într-un stâlp de iluminat din apropierea parcului CFR, a generat un scandal care a fost intensificat şi de intervenţia altui bărbat, posibil amic cu acesta, care a atacat poliţiştii şi un echipaj al SMURD cu un cuţit.
”Inspectoratul Judeţean de Poliţie a fost sesizat prin numărul unic 112 cu privire la faptul că pe strada Domnească, în dreptul parcului CFR, o persoană a intrat într-un stâlp de iluminat public. Poliţiştii Biroului Rutier sosiţi la faţa locului au constatat că în autovehicul nu se afla nici o persoană, iar în urma verificărilor l-au identificat pe conducătorul auto în parcul CFR. La vederea poliţiştilor bărbatul, care părea în stare de ebrietate a încercat să fugă, dar poliţiştii l-au imobilizat, l-au încătuşat şi l-au condus la autospeciala poliţiei. După ce bărbatul a fost urcat în maşină, un alt bărbat, de 41 de ani, care în acel moment se afla în parc, i-a atacat pe cei doi poliţişti şi pe unul dintre membrii echipajului medical SMURD cu un cuţit. Poliţiştii au reuşit să îl imobilizeze şi pe acesta şi să îl încătuşeze fără a folosi armamentul din dotare. Şoferul a fost condus la spital în vedere recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar agresorul a fost condus la secţia de poliţie”, a declarat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.
Echipajul SMURD a fost şi el agresat verbal şi doar prezenţa de spirit a unui poliţist a făcut ca lama cuţitului îndreptată către un membru al echipajului şi către un poliţist să nu îşi atingă ţinta.
”Se deplasau de la o altă intervenţie şi au primit un apel cu o misiune, undeva în Galaţi, la parcul CFR o maşină intrase într-un stâlp şi o persoană era încarcerată. S-au deplasat imediat acolo şi au constatat că era doar maşina, fără persoana respectivă. Au văzut că pe o bancă în parc se află un individ. S-au deplasat spre el să vadă dacă este victima din accidentul rutier şi dacă are nevoie de ajutor medical. S-a dovedit ulterior că acea persoană era sub influenţa alcoolului. Era foarte agitată, nu s-au înţele deloc cu ea şi au solicitat intervenţia unui echipaj de poliţie, care a ajuns în scurt timp. La faţa locului s-au adunat şi alte rude, aparţinători. Persoana respectivă, şoferul presupus, a fost imobilizat şi încătuşat. Au fost agresaţi verbal şi nu ştiu dacă nu şi împinşi de cei care se adunaseră acolo. La un momentdat a apărut o persoană de sex masculin, cu un cuţit, care a vrut să lovescă şi poliţistul, cât şi şoferul de pe maşina de urgenţă. Numai prezenţa de spirit a poliţistului a făcut ca acesta să îl împingă şi să scoată pistolul. Prin împingere nu a lovit pe niciunul din ei, cuţitul, prin dezechilibrare a lovit luneta maşinii. Nu a spart-o ci doar a zgâriat-o. Urmează cercetări din partea organelor abilitate. Şoferul a fost luat de către organele de poliţie, neavând nevoie de ajutor, cred că mai mult au avut nevoie colegii mei care sunt foarte speriaţi. Cel care avea cuţitul venise să îi ţină partea celui care făcuse accidentul”, a precizat dr. Angel Trifan, medic şef UPU-SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.
Chiar dacă zeci de oameni din parc au fost martorii întregului scandal prea puţini doreau să povestească, îi lovise amnezia. Mama şoferului de 32 de ani susţinea că acesta nici nu ar fi fost la volan şi că în rest sunt minciuni. Şoferul dubei şi bărbatul care a ameninţat cu lama cuţitului au fost duşi la poliţie şi urmează ca după anchetă să se stabileasca încadrearea juridică a faptelor.

17Scandal2

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu