Şcoala de vară de ornitologie „Paşi prin lumea păsărilor”, la a V-a ediţie

Marți, 14 Iulie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După Şcoala de Vară de entomologie (ramură a zoologiei care se ocupă cu studiul insectelor - n.r.), desfăşurată acum circa două săptămâni, şi a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul” (organizată de secţia Planetariu-Observator Astronomic), săptămâna trecută, iată că echipa Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a pregătit o a treia manifestare de profil, denumită Şcoala de vară de ornitologie - „Paşi prin lumea păsărilor”. 

Secţia Muzeu din cadrul CMŞN „Răsvan Angheluţă” lansează cea de a V-a ediţie, care se va desfăşura în perioada 14 - 17 iulie. 

Programul va fi unul de vacanţă, cu activităţi teoretice şi practice, cu scopul de a cunoaşte diversitatea speciilor de păsări care populează spaţiile verzi din Galaţi, a metodelor de observare şi identificare a păsărilor cu ajutorul instrumentelor optice, dar şi după cântecul lor, şi, nu în ultimul rând, formarea unor deprinderi ecologice de protecţie a mediului înconjurător. Organizatorii anunţă că numărul de locuri la Şcoala de vară de ornitologie „Paşi prin lumea păsărilor” este limitat la 20 de copii. La activităţi pot participa elevi din clasele I - VIII, iar cei care vor să se înscrie trebuie să sune la secretariatul instituţiei (0236.411898), în perioada 1 - 10 iulie 2015, unde pot lua legătura cu coordonatoarea proiectului, biolog Viorica Atodiresei. Există şi o taxă de participare, care este egală cu preţul unui bilet de intrare la muzeu, respectiv 1,5 lei/zi. 

Mai trebuie ştiut că în cadrul acestui proiect educaţional elevii pot testa profesia de cercetător ştiinţific şi, nu în ultimul rând, pot afla informaţii utile despre lumea înaripatelor, cum ar fi: comportamentul păsărilor, migraţia, hranirea, cântecul, reproducerea, chiar şi superstiţii şi mituri despre păsări. Pe parcursul celor 4 zile elevii vor participa atât la activităţi teoretice, cât şi la activităţi practice, pe Faleza Dunării şi în Grădina Botanică.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu